Heloise - Bobbie met Frasnay's flair

Bobbie als model.. Bobbie vindt ook dit geweldig leuk....
Bobbie als model.. Bobbie vindt ook dit geweldig leuk....

Geslacht:          

Geboren:                

Varietiet:               

Kleur:  

 

Hoogte:

Gewicht:                  

HD uitslag:            

ED uitslag:  

Rug uitslag:  

L.O.F                      

DNA  

Brindletest:                       

Werk/sportakt.:

Werktitel:

Gedragstest:

Keurrapport:     

teef

28 augustus 2012

korthaar

lichte ondervacht met zwarte stroming (goudgestroomd)

58cm

24kg

HD-A/A

ED 0/0

Rug zonder afwijkingen

3536/613

opgeslagen, afstamming

Kbr/kbr (100% gestroomd)

schapenhoeden en praktijkspeuren.

FCI Herding Working Test

alle onderdelen excellent

zie linkermenu showresultaten


Schapenhoeden.

mantrailing.. later praktijkspeuren

frisbee

shows

Karakter

Bobbie is geboren met nog 1 zusje en 2 broertjes. Een klein nestje dat zich kenmerkte door tevreden pups. Tijdens de puppietest bleek Bobbie erg mens- en oplossingsgericht, graag balletjes te apporteren en over een snel herstelvermogen te beschikken. Geheel tegen de verwachtingen in koos ik niet voor het knappe heel licht gestroomde teefje maar die met de zwarte boevenkop. (In de hoop dat ze vanzelf wel een lief schattig teefje zou worden... haha.. dat werd ze niet.. ze heeft een tikje stoer gehouden maar met een hoop vrouwelijk raffinement.... )

Bobbie werkt heel graag samen, doet met plezier wat wij van haar vragen, is niet snel van het padje (eigenlijk nooit) en balletjes apporteren kan ze als de beste. Hoewel gezelschap van mensen en andere honden bijzonder gewaardeerd wordt, kan ze kan ook heel goed alleen zijn. Ze is waaks..en kan onvervaard op "het gevaar" afgaan.  Ze is uberenthousiast/vriendelijk naar mensen. Bobbie kan je altijd en overal mee naar toe nemen. Ze voegt zich naar alle situaties. Ook in haar toenadering tot andere honden is ze erg sociaal.

Ook tijdens een lange dag op een hondenshow is ze een en al kalmte... kinderen, kinderwagens die p.o. over haar pootjes gaan, erg nieuwsgierige reuen, het gewring langs hopen mensenbenen.. Bob's staart blijft vrolijk kwispelen en ze blijft  verwachtingsvol iedereen toekijken (je zou maar eens een aai kunnen krijgen toch?).  

Bobbie is het allerliefst de hele dag buiten. Ze heeft dan ook een heel volle vacht en een prachtige kraag.

Vogeltjes prikkelen soms tot achterna rennen..jachtpassie heeft ze duidelijk van haar mam geerfd. Ze houdt van zwemmen.. dus mag ze in de tuinvijver elke dag proberen haar record op de 100m hondjesslag te verbeteren..

Bobbie vindt mee in de auto een hoogtepunt... gelukkig maar want als wij op weg gaan maken wij bijna altijd kilometers!

Toen ze 8 weken was, zijn wij begonnen met de mantrailtraining, later zijn wij praktijkspeuren gaan doen. Ze pikte het razendsnel op en ze kan inmiddels al een heel behoorlijk spoor lopen (zowel oud alsook in de bebouwing). Als ze weet dat wij gaan speuren is ze bijna niet meer te houden.

Vanaf haar 2e jaar doen wij aan schapenhoeden waarvoor wij regelmatig stages volgen. Bobbie heeft een natuurlijk instinct, is speedy als het moet en rustiger werken is het streven.  Nu zijn wij samen aan het trainen om een ooit eens een wedstrijd te doen.. maar zover is het nog  niet.  Inmiddels is het mei 2016 en Bobbie heeft haar officiele FCI Herding Working Test - TS gehaald. Met dit behaalde resultaat mogen wij deelnemen aan de trials.

Waar ze volkomen van uit haar plaat gaat is in een sjorlap of stuk jute hangen. Zij bijt zich ongelofelijk goed vast..en hoewel ze een klein wijfie is, voel je toch hoe krachtig ze is.

 

Bobbie kreeg in februari van 2015 haar eerste nest van 10 puppies. Ze was een beschermende heel voorzichtige moeder toen de pups heel klein waren , later vooral een erg speelse mam. Bezoek mocht onbeperkt aan haar kinderen komen.

Over Bobbie kunnen wij alleen maar in superlatieven praten.. hoe een prachtige fijne hond ze is..hoe vertrouwd wij ons bij elkaar voelen. Haar 10 pups zijn nu ruim 2 jaar. Naast uiterlijke kenmerken (haar fijne spitse hoofd, lichte ogen, mooie voetjes (jaja.. )hebben ze allemaal ook haar open, ubervriendelijke en gemakkelijke gedrag geerfd. Waardige kalmte en klasse uitstraling van papa Lex komt vast en zeker ook als de doldrieste jonge jaren wat zijn uitgeraasd.

Na het succes van haar eerste nest gingen wij in mei naar een andere knappe reu. De twee dekkingen  verliepen in harmonie.. moeder natuur besloot iets anders. Bobbie is niet drachtig geworden.

 

Mei 2017

Wij zijn in afwachting van Bobbies loopsheid. Als het zover is gaan wij naar Izikel Angel of the Moon. Wij hopen natuurlijk dat het dit keer wel gaat lukken.

Juli 2017.. het is gelukt, Bobbie is drachtig...Wij kijken uit naar ons N-nest. 

 

December 2023

Een update over Bobbie mag wel eens. Wij zijn 6,5 jaar verder. Bobbie is inmiddels 11 en een beetje. Ze heeft een beetje lichte snoet. Onlangs zag ik ook haar wenkbrauwen met witte haartjes. Verder doet niets vermoeden dat Bobbie een dame op leeftijd is. Ze rent, ze dolt, ze is wakker en alert. Nog altijd in voor altijd aktie. Bobbie is inmiddels achter grootmoeder. Een aantal van haar kinderen uit het L en N nest hebben nakomelingen .. en ook daarvan lopen ook alweer nakomelingen rond. Bobbie blijft de lieveling van ons bezoek. Bob en ik hebben treibbal als aktiviteit opgepakt. Samen nieuwe dingen leren blijft het allerleukste wat er is.. en dat dat kan blijkt ook heel goed "op leeftijd" te kunnen. 

 

 

Eerste deel filmpje; leren lijn te voeren.. laten vieren, stoppen, meedraaien met de hond.

Tweede deel gaat Bobbie samen met mij een spoor volgen...

In november 2013 was ik samen met Bobbie naar een speur-en zweetwerkweek. Naast veel praktijkspeuren heb ik ook een paar lesjes in het zweetwerk gekregen. Bij zweetwerk ga je samen met je hond een spoor volgen van een gewond dier. Zweet is andere naam voor bloed.

 

 

 

Stamboom van Heloise-Bobbie met Frasnay's flair