N-nest Week 4

Onder het toeziend oog van mijn zus Wilma en nicht Marijn lebberen de pups in twee ploegjes hun aangelengde geitenmelk
Onder het toeziend oog van mijn zus Wilma en nicht Marijn lebberen de pups in twee ploegjes hun aangelengde geitenmelk

29 augustus 2017

Echte hondjes zijn het.. ze stappen snel en stevig rond, ze horen geluiden, ze zien elkaar, ze bijten en botsen in en tegen elkaar.. ze grommen, keffen en gelukkig.. ze slapen ook nog  heel lang en diep.

Ik weet niet of ik het bij elk nestje zeg (vast en zeker) maar deze pups zijn zoooo ontzettend mooi.. ze hebben volle vachtjes, stevige lijfjes,  heldere oogjes en lieve koppies waar ik lang en graag naar kijk.

Vanmorgen hadden de teefjes de primeur. Ze mochten als eersten even het buiten zijn proeven. Zo vroeg heb ik nog niet eerder pups naar buiten gelaten.. maar het is in de ochtend al tegen de 30 graden.. en nieuwe prikkels in zo'n veilige setting.. dat kunnen ze prima aan. Spannend is het wel.. en nu zie je dan wel al verschillen in reacties. Van eerst maar eens even op t kontje gaan zitten, of gelijk stoer rond stappen en/of neusje in de lucht steken.

En alsof dit al niet genoeg emotie was, moesten ze ook nog een fotoshoot doen.

De melk waar ik eerder deze week mee begon is bijna net zo populair als de melk van mams... De twee grote schalen zijn in een mum van tijd helemaal leeg.. Bobbie likt het laatste restje mee en vervolgens met haar duizendingendoekje maakt ze ook weer alle puppies kraakhelder.. en elkaar schoonmaken werkt ook al goed. Bobbie blijft heel trouw melk geven en ook verzorgen. Andere keren was ik in de 3e week allang bezig om drolletjes te ruimen.. Het blijft proper in de bak.. want het plassen op de puppiepads gaat ook steeds beter.

31 augustus 2017 dag 23

Omdat de pups om te spelen veel ruimte beginnen te gebruiken wordt het tijd om in huis diverse aanpassingen te gaan doen. Bed voor mij naast de pups is niet meer nodig. Na vandaag gaat ook de werpkist weer in delen naar de zolder. In een ander deel van de woonkamer gaan wij de puppiekennel opbouwen.. 6 panelen in totaal zodat ze van woonkamer, door het kantoortje en zo naar de bijkeuken (achterdeur) naar buiten het puppiepark in kunnen. Puppiepark is al bijna klaar..

In hun melk (wat ze van mij krijgen) zitten nu kleine stukjes gehakt.. En niet te geloven.. als wolfjes vallen ze op de schalen aan. t is kennelijk erg lekker. Vanaf nu langzaam de hoeveelheid vleesjes opvoeren... Bobbie geeft ook nog melk. Negen grote pups aan haar lijf. Het is zoals gaat in de natuur maar ik heb er toch moeite mee.. om die grote kinderen zo wild aan mijn liefste Bobbie te zien drinken. Bobbie is in blakende gezondheid... krachtig, blij en alle tepels heel.

 

1 september 2017 dag 24

Het begint nu druk te worden. Pups krijgen 3x per dag van mij te eten/drinken... dat is best een werkje. (Bobbie komt ook nog ongeveer 3 of 4 keer langs met haar melkbarretje)  3 schalen voorbereiden.. handdoek neerleggen, zorgen voor schone puppiepads en krantjes voor na het eten, Bobbie de schalen laten schoonlikken, daarna grondig afwassen.. opbergen en alles klaarzetten voor de volgende ronde later op de dag. Drolletjes weghalen, lappen wassen, ophangen, afhalen, opvouwen, opbergen(ongeveer 2x per dag). Knuffelen met de puppies, bezoek ontvangen, een heuse fotoshoot voor mij (zie hierboven), wandelen met Dido.. en met Bobbie.. Bobbie krijgt nog steeds meer eten al bouw ik dat ondertussen wel af, bakjes afwassen, zorgen voor eten voor de volgende dag.. bewaarton schoonmaken..  vragen van pupkopers beantwoorden, website bijhouden met leuke foto's.. zie hierboven.   

En tussendoor in de hele woonkamer is een grote reorganisatie gaande.. werpkist naar de andere kant van de kamer.. grote schoonmaak gelijk dan maar.. pups vooraf in twee benches (nadat ze hun buikjes vol hadden gegeten.. want dan gaan ze makkelijk slapen) doeken en dekens erin.. grote plaat op de grond tegen vieze plekkern in het parket.. panelen plaatsen, vastzetten aan elkaar en aan de muur.. nog wat aanpassingen  zus en me zo.. speelgoed erin.. oh nee toch maar even in de

w asmachine..

Geert heeft samen met Jaap  het buitenpark in elkaar gezet.. Gelukkig hadden zij hulp van Dido... die moest haar finale goedkeuring geven.. en dat dat ze gelukkig.. pwieuw..

Het is nu ver in de avond.. en ik hoor Bobbie naast me slapen.. de pups hiernaast ook met zachte geluidjes.. Jaap en Dido hebben hard gewerkt aan het park.. die slapen allang boven... Wat een vredige toestand... ik geniet er nog even van.. dan ga ik ook nieuwe energie opdoen voor een druk weekend... 

De  pups zijn sinds gisteren buiten in hun park. De allereerste momenten waren spannend. Mam Bobbie bleef kalm en zorgzaam om haar pups heen lopen. Hier en me daar hielp ze door wat te te poetsen of er relaxed bij te gaan liggen. Gelukkig waren er een aantal bekende geuren mee... de knuffels en kleedjes van binnen, Jaap, Bobbie en mijzelf. Er werd wat zenuwachtig gepiept.. maar er werd zeker ook al rondgelopen, gesnuffeld en ontdekt..  De wind, een andere ondergrond, andere luchtjes,  obstakels en geluiden... genoeg prikkels om na een klein kwartiertje al in een diepe slaap te vallen.

 

Ik doe nu steeds vaker bij de pups de bandjes af. Op de foto's zal ik erbij zetten welk hondje het is.. Door die bandjes krijgen de pups zo'n uitgedunde  plek in hun nek. Dat vind ik zo lelijk. Ik houd van volle vachtjes..

 

dag 28

Ik was voorbarig trots op de zindelijkheid van de puppies  want vanmorgen lagen de drolletjes her en der. Naar buiten met het stel!

Nog slaapdronken heb ik gelijk eten voor ze gemaakt. Ze hadden duidelijk honger. Toen ze niet lang daarna in het veilige hol (gebogen golfplaat tegen de muur) gingen slapen, ben ik de hele puppiebedoeling binnen op gaan ruimen.  De wasmachine maakte overuren vandaag.. de septic tank begon er in de loop van de dag van te sputteren, wat een kakdag zeg!

Halverwege de ochtend heb ik de puppies  gewogen. Ze gaan geweldig.. nog steeds. Paars en lichtblauw blijven de lichtste (met ongeveer 1650 gram). Donkerblauw de stevigste met 2300 gram. En alle anderen ietsje onder en ietsje boven de 2000 gram.

Het eten bestond vandaag uit heel erg fijn gehakselde kippennekjes.. later een keer gehakt met lamspensstukjes (ook al een poeplucht).. en vanavond het laatste beetje geitenmelk.. als toetje van de dag. Die gehakselde kippennekjes konden ze prima aan. In hun muiltjes zijn inmiddels echte piranha tandjes tevoorschijn gekomen.

Vandaag kregen ze ook weer een ontworming waarbij ik  vaardiger was dan de vorige keer zodat ze geen kans zagen de pasta weer uit te spugen. Roze maakte er weer een heisa van. Arme meid. We kregen gezellig pupbezoek. Bobbie en ik hielden het geknuffel en getil met argusogen in de gaten. Je wilt niet weten hoe snel een pup slagzij en/of een salto mortale kan maken.

Het grootste deel van de dag zijn de pups bij elkaar in het veilige hol. Als mams komt, rennen ze eruit...en als ik met schalen eten kom ook. Er wordt vooral met elkaar gestoeid en uitgeprobeerd. En dat kan er al heftig aan toe gaan. Het grommen klinkt dan zeer serieus. Toch waren er vandaag momentjes dat een paar stoutmoedige pups wat verder het parkje ingingen.. bijvoorbeeld achter Bobbie het huifkarretje in. De loopplank is echter nog niet klaar... dus deurtje toch maar even dicht...

Ik moest de hele tijd denken dat wij al op de helft zijn.... het gaat zo snel voor mij.. al denk ik dat het voor de pupkopers nog niet snel genoeg gaat.