L  Jeugd Teven

Leandra met Frasnay's flair (roepnaam: Ra) in Estland.

Leandra leeft samen met hond Nota en Tiia (fokker van de Esaber met Wanda kennel) in Estland. Tiia droomt van een podiumplaats in de agility voor Ra. Maar eerst mag Ra in haar eerste jaar kennismaken met allerlei soorten activiteiten... een beetje van dit en een beetje van dat. Op precies de dag dat Ra 6 maanden oud was deed ze mee aan haar eerste hondenshow met Beste Puppie als resultaat. Ra doet het onder alle omstandigheden uitstekend en heeft heerlijke puppiestreken...

La Loba met Frasnay's flair

Loba leeft samen met nog een aantal Hollandse herders en haar baas Eva in Tjechie.  Net als de andere Hollanders ligt er een toekomst in het schapendrijven voor Loba in het verschiet. Op facebook genieten wij regelmatig van de vorderingen. Loba is dol op water... samen met Ra lijkt ze wel heel erg op onze  Bobbie.

La Loba heeft inmiddels haar Herding Working Test TS gehaald en doet concoursen op IHT 3 niveau (hoogste niveau).

Laska met Frasnay's flair

Laska is de lieveling van de familie. Ze heeft haar puppiecursus met goed gevolg afgerond en is inmiddels met praktijkspeuren begonnen. Dat doet ze goed. Toen ik Laska onmoette (5½maand) vond ik haar een open, vriendelijke en prachtige hond. Haar expodebuut zal volgend jaar op de nestendag zijn.. en ik vermoed daarna wel een vervolg als 'showgirl'.

februari 2016 Het gaat goed met Laska. Ze heeft nog steeds wel die onverwachte streekjes... t blijft ogen in je achterhoofd houden met Laska. Ze gaat wekelijks praktijkspeuren en doet puppiecursus B. (in april zal ik Laska weer zien en hopen foto's van haar maken... )

augustus 2018

Laska werd in mei mam van 8 prachtige puppies. Inmiddels zijn die ook al weer uitgevlogen onder de naam of the Brave Brindles.

Lille Nenna met Frasnay's flair

Van Nenna werd al gedroomd toen ze nog niet eens geboren was... wat keek Natalia naar haar uit. Bachus, de gorden Setter werd te oud om lange sporen te trailen. Natalia kon niet wachten om de eerste spoortjes met Nenna te doen. Inmiddels - 6½ maand - is Nenna al zeer veelbelovend en serieus met mantrailen bezig. Ook aan schapenhoeden wordt voorzichtig gedacht. In Polen - waar Nenna woont - is dat nog niet zo gemakkelijk te realiseren.

Nenna is ook dol op water.. en ook zij past zich naadloos aan waar ze met haar baas is. Ze maakt tot nu alles waar waarover werd gedroomd.

februari 2016 Nenna gaat als een trein. Ze is soms wat onstuimig tijdens het uitwerken van een spoor maar komt er altijd goed uit. Zo nu en dan volgen Natalia en Nenna een workshop gehoorzaamheid. Voor de puntjes op I want Nenna luistert meestentijds uitstekend.