Nieuws

17 maart 2024

In de voorgaande maanden zijn er diverse stappen gezet voor (eindelijk) weer een nestje. Alle seinen staan op groen. Met vreugde maak ik dan ook bekend dat Freddie in december gedekt zal gaan worden door Da Sunny's Jamie von den Hohenheimer Herdern. Een knappe Duitse reu die aan alle wensen (en eisen) voldoet.  Onder het kopje Pups is daarover meer te vinden. 

 

16 februari 2024

Onze lieve Bobbie is overleden aan de gevolgen van een milttumor. 

 

 

23 september 2023

De Franse rasvereniging organiseerde in Cerilly  (Auvergne) de Nationale Elevage met op zaterdag diverse testen en op zondag de keuring. Freddie en ik deden op zaterdag mee met de gedragstest. 

Wederom zwart op wit dat Freddie een prima gedrag liet zien op allerlei onbekende onderdelen. 

Op zondag waren wij present in de tussenklasse. Een 2e plaats met een Très Bon als uitslag. 

2 oktober 2022

Freddie en ik hadden een weekend vol uitdagingen. Wij waren een lang weekend in Groede (Zeeuws Vlaanderen).  Daar werden het hele weekend schapenhoedtrials georganiseerd.

Wij staan aan het begin van dit schapenhoeden avontuur.. dus  hadden wij ons ingeschreven voor de NHAT. (Natural Herding Aptitude Test ofwel instincttest).  Deze test wordt voorafgegaan door een gedragstest. (hele dikke prima). 

Op het certificaat prijkt een EXCELLENT. 

 

Om ook daadwerkelijk een schapenhoedtrail te lopen, moet er nog een werktest worden afgelegd. 

25 september 2022

De dag van Freddies debuut op een Nationale Elevage in de jeugdklasse. 

De kampioensclubmatch werd georganiseerd door de Franse rasvereniging in Cerilly. (Wij hoefden maar 1,5 uur te rijden). Keurmeester was Madame Lagrollet. 

Hoewel wij veel mensen, veel honden en heel geurtjes en geblaf niet dagelijks meemaken hield Freddie zich kranig. Zij kreeg een lovend keurrapport met veel excellents. Erg mooi teefje, gespierd teefje, krachtig gebouwd . Maar ook : er mogen wel wat pondjes bij. (Dat is al maanden een aandachtspunt)

Bobbie kwam uit in de veteranenklasse. Alles met Bobbie voelt vertrouwd.. Zij doet alles wat je vraagt. Is kalm, waardig en aardig. Ook voor haar veel excellente dit en dat met als bonusopmerking : uitmuntend karakter en presentatie. Hieperdehoo!

Balletje balletje... ophalen, vastpakken, terugbrengen en in de hand leggen.. natuurtalentje apporteren... ook dat zit in haar pakketje.. Wonderkind toch?
Balletje balletje... ophalen, vastpakken, terugbrengen en in de hand leggen.. natuurtalentje apporteren... ook dat zit in haar pakketje.. Wonderkind toch?

18 februari 2022

 

Door omstandigheden kwam ons strepenvriendinnetje heel veel eerder dan wij gepland hadden. 

Het werd geen F teefje van 'of the Brave brindles' maar een teruggekomen

E teefje "of the Brave brindles". 

Wij hadden al ruimte in ons hart én een F naam... Freddie. 

Zoals een echte Hollandse herder betaamt is  Freddie zoooo veelzijdig.

Ze is schattig en een (lief) loeder, ze is zowel stoer als elegant en ook dapper, ondernemend, alert en intelligent.   Ze kan heel aanminnig kroelen maar ze kan ook heel stevig haar tanden in je hand zetten. En waar ik momenteel ook heel opgelucht over ben.. Ze kan heel  goed en vooral ook heel lang slapen.. (pwieuw). 

 

Freddie heet officieel Ekira of the Brave brindles. Haar mama is Laska met Frasnay's flair en haar papa is Balder van de Breezands Bravoure. 

Freddie is een kleindochter van onze Heloise Bobbie met Frasnay's flair. 

Ik heb zo een vermoeden dat wij veel avonturen zullen gaan beleven.. 

 

 

Wij verheugen ons op een kleine buidelrat in 2022
Wij verheugen ons op een kleine buidelrat in 2022

December 2021

Maanden zijn alweer verstreken... zo gaat dat. 

Er kwamen in de afgelopen maanden verdrietige berichten over het overlijden van Edo (2009), Wanda (E'saia 2009), Falco (2010), Hendrik (2015), Leroy (2017). 

Er kwamen ook blije geboorteberichten van de eigenaren van Laska,  Loba, Lars  en Endor.  Er zijn plannen om te gaan fokken met Neela in Polen. Haar broer Newton staat ter beschikking als dekreu. 

 

Wij staan in de startblokken voor een nieuw avontuur.. voor een doorstart. Wij staan op de wachtlijst voor een strepenmeisje. 

In ons hart woont ze al..

Bobbie zo vertrouwd en zo een deel van ons leven.. zo samen..
Bobbie zo vertrouwd en zo een deel van ons leven.. zo samen..

7 mei 2020

Onze Met Frasnay's flair honden maken het goed. Vanaf de zomer van 2009 zijn er 41 pups geboren. De eerste lichting van 2009 wordt volgende maand alweer 11 jaar.  De tweede lichting in juli 10 jaar. En onze Bobbie, de derde lichting, deze zomer 8 jaar. 

Ook Bobbies puppen zijn al  volwassen honden.. en sommige hebben zelf al voor nakomelingen gezorgd. 

Dat deze website en de facebookpage stil ligt.. wil niet zeggen dat de betrokkenheid er niet meer is. In tegendeel.. elke dag (ja, echt waar) denk ik aan de pups en aan hun eigenaren. Ik geniet en leef mee met de verhalen over de Met Frasnay's flair familie.. 

 

Elke dag twijfel  ik of wij er een nieuwe (tweede) hond zullen nemen. 

Het leven met 1 Hollandse herder die zo vertrouwd is, die zo deel is van je leven en van jezelf... is ontspannen en harmonieus. Dat gevoel wil ik niet op het spel zetten.  De tijd voor een nieuwe hond komt vast en zeker...