Ekira of the Brave Brindles 

(Freddie)

Freddie (Ekira of the Brave Brindles) bijna 9 maanden
Freddie (Ekira of the Brave Brindles) bijna 9 maanden

Geslacht:          

Geboren:  

Moeder:

Vader:              

 

Varietiet:               

Kleur:  

 

Hoogte:

Gewicht:                  

HD uitslag:            

ED uitslag:  

Rug uitslag:  

DM

SDCA 1

SDCA 2

L.O.F                      

DNA  

Brindletest:                       

Werk/sportakt.:

 

Werktitel:

Gedragstest:

Keurrapport:     

teef

30 oktober 2021

Laska met Frasnay's flair

Balder van de Breezands Bravoure

korthaar

goud gestroomd

 

 

 

 

 

 

vrij Embark

vrij Embark

vrij Embark

NHSB: 

Embark getest

Kbr/Kbr

 

 

NHAT Excellent

Social test: Passed Excellent

Excellent ( classe jeune NE 22, France)

 

 

 

 


 Ekira of the Brave Brindles kwam bij verrassing midden in de winter in ons leven. Wij stonden op de wachtlijst voor een pup in de zomer bij fokker of the Brave Brindles. Ons hart was er al klaar voor maar het was evengoed heel snel schakelen toen wij een telefoontje van de fokster kregen.   Toen Ekira - die wij de naam Freddie hebben gegeven - bij ons kwam, had ze al aardig wat ervaringen opgedaan. Zo kon ze al goed alleen zijn voor een klein poosje, kon ze zit op commando. Ze kwam echter ook met een overvol koppie en over-reagerend bij ons thuis. Om haar tot rust te brengen, kostte wel een aantal weken intensief met haar bezig zijn. In het begin ging dat per kwartiertje. Slapen, dingetje ondernemen, belonen, eten, slaaaaapen... dingetje doen.  

Ze sliep heel erg veel.. beet  en gromde veel en hard.. reageerde overstuur op alles. Met heel kleine stapjes in de oefeningen en alleen maar belonen, kwamen wij eruit. Die intensieve begintijd leverde ons een stevige vertrouwensband op. Bobbie vond haar gelijk OK. Zij hielp mee in de opvoeding door het goede voorbeeld te geven.

Ondertussen zijn wij maanden verder. Freddie groeit nog steeds mentaal.. dat is vooral te merken aan hoe snel ze herstelt na schrik bijvoorbeeld. 

Mensen die over haar gingen staan om te aaien vond ze niet prettig.. maar ook die mensen mogen tegenwoordig rekenen op haar gelukszalige gekronkel van blijdschap. Freddie leerde hier al vrij snel hoe ik het wilde bij onze kippen en schapen. Ze leert trouwens razend snel. Zo mag ze de kippen tegenhouden, ze helpt mee om ontsnapte kuikens terug te brengen.. Ze kan  linksom, rechtsom, stoppen, wachten, blijven en op wacht staan. Kom hier, zit, af  zijn easypeasy commando's. Met Bobbie zoekt ze wat vaker de grens op maar die is van de strakke korte lijns opvoeding. Geen geintjes met oma. Freddie is heel erg knuffelig.. maar dan ook heel erg. Dat zijn wij ook.. dus wat boffen wij met elkaar.  Ze kan ontspannen mee naar de stad in. In een restaurant ligt ze onhoorbaar en onzichtbaar lekker op onze voeten.  

Als ze alleen buiten is rondom ons huis weet ze zich uitstekend te vermaken... Het is eigenlijk altijd een verrassing wat ze nu weer heeft uitgespookt...