Hollandse herder kennel

Met Frasnay's flair

voor veelzijdige Hollandse herders die zowel uitblinken in actie  als in sociale interacties. 

Huck, Dido, Leandra, Leroy, Hendrik, Elias, Bobbie, Falco, Faido en Sienna tijdens hun aktiviteit of sport.
Huck, Dido, Leandra, Leroy, Hendrik, Elias, Bobbie, Falco, Faido en Sienna tijdens hun aktiviteit of sport.

Ons doel

 

 

Met onze Hollandse herderkennel hebben wij een aantal doelen die wij nastreven.  

Wij willen Hollandse herdershonden fokken die net als hun ouders gezond, stabiel, sociaal en werklustig zijn.

 

Beide ouderdieren zullen getest worden op heupen, ellebogen, rug (lendenwervels en spondylose), op afwezigheid van Degeneratieve Myelopathie, en op de neurodegeneratieve aandoeningen  SDCA 1 + 2. 

Ook zal er een gedragstest worden afgenomen.

 

Naast het terugdringen van het inteeltcoëfficient  is een bijdrage leveren aan het vergroten van de diversiteit bij de Hollandse herder een speerpunt. Via de nieuwe database van dogsglobal (www.dogsglobal.com) is het mogelijk om combinaties van ouderdieren te maken met het oog op het voortbestaan van de Hollandse herder. 

 

De Hollandse herder is van oorsprong een werkhond. Samenwerkend met zijn baas of  zelfstandig voerde hij zijn taken uit in en op het boerenbedrijf.  Deze invulling is nagenoeg komen te vervallen. Maar het intelligente, werklustige  en initiatiefrijke karakter  is  nog altijd aanwezig in het ras.   

Wij zijn met name op zoek naar eigenaren die hun Hollander een activiteit kunnen bieden die zowel lichamelijk als mentaal past bij dat karakter. 

 

Uiterlijke schoonheid is voor ons een bonus. Wel doen wij ons uiterste best om pups te fokken die uitstekend binnen de rasstandaard passen door een reu te kiezen die complementaire eigenschappen heeft op onze teef. 

 

 

Onze pups

zo gaat het bij onze kennel: dagboek E- nest

De pups worden in onze huiskamer geboren. Daar zijn ze gedurende de eerste 2 à 3 weken in hun werpkist. Mam en oma kunnen bij de pups wanneer zij willen. Wij wegen onze pups elke dag. Zo kunnen wij hun ontwikkeling goed in de gaten houden. Ander voordeel is dat de pups op deze manier al vanaf het begin vertrouwd raken met mensengeur. Als ze gaan lopen en de wereld gaan verkennen maken wij de ruimte in ons huis groter. Ze kunnen van daaruit naar buiten in een puppiepark.  In deze veilige omgeving kan er van alles ontdekt worden. In de weken dat ze bij ons zijn, zorgen wij dat ze in contact komen met veel mensen (volwassenen en kinderen), onze andere honden, met andere dieren en situaties.

Vanaf 4 weken beginnen wij onze pups vast voedsel te geven. 

Met 6 weken doen wij een puppietest. Pas dan zullen de pups definitief toegewezen worden  zoveel mogelijk rekeninghoudend met de wensen, plannen en situatie van de toekomstige eigenaar. 

De pups  zijn bij vertrek gechipt, gevaccineerd of getiterd en een aantal malen ontwormd. Ze krijgen een Europees paspoort mee. Iets later ontvangt u het geboortebewijs of (export)stamboom) bij u thuis.


Onze kennelnaam

Na wat wikken en wegen is onze kennelnaam een mooie mix geworden met woorden die in Frankrijk én in Nederland betekenis hebben..

 

Met Frasnay’s Flair

 

Frasnay is de naam van ons dorp… spreek uit FRA-NEE

Toevallig zijn dat zijn de beginklanken van FRAnkrijk en NEEderland…

Met flair is in het Nederlands dat je een zelfverzekerde uitstraling hebt. Zeg maar een natuurlijke manier van opvallen. Typisch Hollandse herder dus..

In het Frans heeft het woord flair alles te maken met speurzin en een goede reuk hebben. Typisch Dido, Bobbie, Flinck, Faido, Endor, Sienna, Huck, Falco, Floep, Dyson, Diesel, Laska en Nenna) die allemaal uitblinken in hun  speuraktiviteiten.