Hollandse herder kennel

Met Frasnay's flair

voor allround Hollandse herders

Huck, Dido, Leandra, Leroy, Hendrik, Elias, Bobbie, Falco, Faido en Sienna tijdens hun aktiviteit of sport.
Huck, Dido, Leandra, Leroy, Hendrik, Elias, Bobbie, Falco, Faido en Sienna tijdens hun aktiviteit of sport.

Ons doel

geactualiseerd december 2021

 

Met onze Hollandse herder kennel  hebben wij een aantal doelen die wij nastreven. 

Wij willen Hollandse herdershonden fokken die net als hun ouders gezond, stabiel, sociaal en werklustig zijn.

 

Beide ouderdieren zullen getest worden op heupen, ellebogen, rug (lendenwervels en spondylose), op afwezigheid van Degeneratieve Myelopathie, en op de neurodegeneratieve aandoening SDCA 1 + 2. 

Er zal ook een gedragtest worden afgenomen.

 

Ook is het terugdringen van het inteeltcoefficient bij de Hollandse herder een speerpunt.

Ons tweede doel is dan ook een combinatie van ouderdieren te vinden die daaraan tegemoet komt. 

 

De Hollandse herder is van oorsprong een werkhond. Samenwerkend met zijn baas of  zelfstandig voerde hij zijn taken uit in en op het boerenbedrijf.  Deze invulling is nagenoeg komen te vervallen. Maar het intelligente, werklustige  en initiatiefrijke karakter  is  nog altijd aanwezig in het ras.   

Wij zijn met name op zoek naar eigenaren die hun Hollander een aktiviteit kunnen bieden die zowel lichamelijk als mentaal past bij dat karakter. 

 

Uiterlijke schoonheid is voor ons een bonus... gelukkig schrijft de rasstandaard een uiterlijk voor dat in dienst staat van het welzijn van de Hollandse herder. Wij proberen zo goed mogelijk een complementaire reu te vinden bij onze teef.

 

 

 

Onze pups

zo gaat het bij onze kennel: dagboek E- nest

De pups worden in onze huiskamer geboren. Daar zijn ze gedurende de eerste 2 à 3 weken in hun werpkist. Mam en oma kunnen bij de pups wanneer zij willen. Wij wegen onze pups elke dag. Zo kunnen wij hun ontwikkeling goed in de gaten houden. Ander voordeel is dat de pups op deze manier al vanaf het begin vertrouwd raken met mensengeur. Als ze gaan lopen en de wereld gaan verkennen maken wij de ruimte in ons huis groter. Ze kunnen van daaruit naar buiten in een puppiepark.  In deze veilige omgeving kan er van alles ontdekt worden. In de weken dat ze bij ons zijn, zorgen wij dat ze in contact komen met veel mensen (volwassenen en kinderen), onze andere honden, met andere dieren en situaties.

Vanaf 4 weken beginnen wij onze pups vast voedsel te geven. Net als hun moeder en onze andere honden krijgen ze vers/rauw vlees volgens het BARF principe.

Met 6 weken doen wij een puppietest. Pas dan zullen de pups definitief toegewezen worden rekeninghoudend met de wensen, plannen en situatie van de toekomstige eigenaar. 

De pups  zijn bij vertrek gechipt, gevaccineerd en een aantal malen ontwormd. Ze krijgen een Europees paspoort mee. Iets later ontvangt u het geboortebewijs of (export)stamboom) bij u thuis.


Onze kennelnaam

Na wat wikken en wegen is onze kennelnaam een mooie mix geworden met woorden die in Frankrijk én in Nederland betekenis hebben..

 

Met Frasnay’s Flair

 

Frasnay is de naam van ons dorp… spreek uit FRA-NEE

Toevallig zijn dat zijn de beginklanken van FRAnkrijk en NEEderland…

Met flair is in het Nederlands dat je een zelfverzekerde uitstraling hebt. Zeg maar een natuurlijke manier van opvallen. Typisch Hollandse herder dus..

In het Frans heeft het woord flair alles te maken met speurzin en een goede reuk hebben. Typisch Dido, Bobbie, Flinck, Faido, Endor, Sienna, Huck, Falco, Floep, Dyson, Diesel, Laska en Nenna) die allemaal uitblinken in hun  speuraktiviteiten.