N-nest Week 5

dag 29

Oh wat sliepen de pups lang door. Eigenlijk sliep Bobbie lang door. Ze besloot pas om 05.30 uur melk te geven. Maar de melk kwam niet goed of kwam niet meer... dat was voor Bobbie en de pups lichte paniek. Een gehuil, gekef, gewieuw, gewauw van jewelste. Arme Bob... komt allemaal goed. Moeder en kinderen toch maar even gescheiden.  Ik stond een beetje in dubio.. als ik eten ga geven krijgen wij daarna ook 9 poepende kinders. Een beetje voor mezelf gekozen.. poepen doen jullie graag buiten.. dus het eten komt wat later, jongens.

Toen het licht was geworden konden de pups naar buiten.. dit keer mochten ze zelf de nieuwe uitloop af. Dat gaf wederom een concert van gewieuw en gewauw.

De schalen met vleesjes stonden al in de tuin dus deze nieuwe hindernis was snel genomen.. tja als de beloning maar groot genoeg is.

Bobbie erbij om de restjes --- oh die zijn er niet meer want de schalen worden langs de randen schoongelikt... nou ja om de pups wat schoon te likken.

Bobbie kreeg haar eten... pups gingen slapen en ik ging de puppiespullen binnen opruimen. Lekker schoon voor vanavond als ze weer naar binnen komen.

De dag is weer begonnen.

Vandaag geen puppiebezoek.. och toch.. dan zal ik zelf maar extra beurten knuffeltjes geven.. vreselijk!

Naast veel en lang slapen worden de speelbeurtjes ook wat langer.. en er wordt meer met de omgeving gedaan. Speeltjes worden gesleept, er wordt wat over de obstakels geklommen, tanden hier en me daar ingezet.. Het spelen / stoeien / uitproberen met elkaar gaat ook door...

 

 

 

dag 30

dag 31

Dag 32

Weer een aantal foto's van blije puppies die de hele dag door lijken te spelen. Dat is natuurlijk niet zo. Ze liggen vooral heel veel te slapen in hun hol onder de golfplaten.  Dan liggen ze warm tegen elkaar aan. Soms komt Bobbie ze wakker maken.. en soms worden ze wakker van mij. Dan kom ik met de schalen vlees. Op mijn "puppiessss" komen er 9 slaapdronken maar zeer alerte puppies op mij afgerend. Ze doen dan een plasje. Vervolgens zet ik hun eten neer. Hongerige roofdieren zijn het dan... het gaat schoon op. Dan volgt er ongeveer 10 minuten ravotten... alle hondentaal komt langs. Gaat het soms wat te heftig dan komt Bobbie gelijk even haar neus er tussen steken. Moegespeeld zoeken ze hun warme holletje weer op en slapen weer door tot de volgende eetsessie.

Het is niet alleen maar  leuk en vredig. In de nacht gaat Bobbie bij haar kinderen buurten die dan denken dat ze melk krijgen. En dat komt dan niet.. een oorverdovend protest volgt. Als ik Bob haar gang laat gaan, blijft ze maar in en uit de puppiekennel lopen. Er is namelijk wel melk maar die tanden in haar tepels zijn natuurlijk pijnlijk.

Slaperig besluit ik eruit te gaan.  Bobbie mag even buiten plassen en afkoelen.. (en dan wil Dido gelijk ook natuurlijk) waarbij ik slaapdronken sta na te denken wat te doen. Laat ik  de bende uitkeffen en hopen dat ze weer gaan slapen of ga ik ze toch maar een beetje eten geven.

Vannacht besloot ik dat laatste. Wat vleesjes met een beetje warm water erbij. Ik wachtte nog even op de drolletjes die van de nachtelijke opwinding niet allemaal keurig op de pads belandden. Inmiddels helemaal klaarwakker geworden  verschoon ik gelijk hun binnenkennel. Opwinding alom.. maar het is nog diep in de nacht.. ik ga nog slapen.. en gelukkig na 10 minuten is het ook beneden stilte in de zaal.

 

dag 33

dag 34.

Onstuimig weer.. harde wind uit het westen pal op het puppiepark, soms een beetje spetters.. dan weer uitbundige zon... Pups waren heerlijk de hele dag buiten..en sliepen, speelden en vraten.

Bobbie geeft geen melk meer... maar haar kinderen laten verhongeren.. echt niet. Ze braakte zo even haar kippetje op. Ik had al wel het idee dat ze dat ging doen.. hield haar al in de gaten.. maar ja, ze was me te slim en te snel af. Toen ik uit het raam keek, schrok ik behoorlijk van de veel te grote stukken vlees waarmee sommige pups stoer rondknaagden. Daar ging ik even een botje voor steken (stokje dus). Ze kregen van mij in ruil de fijngehakte stukjes kippennek..

Hoe gaan dit soort dingen toch in de natuur.. zouden die kleine vosjes van hun moeder ook zulke stukken krijgen?

Maar goed.. Bobbie is geen vos.. dus doen wij het op mijn manier.

Weer heel leuke pupkopers op bezoek. Ik ben erg blij met iedereen.. wat gaan mijn hondjes een mooi leven krijgen. Ik zie meer en meer eigenschappen in de hondjes.