L-nest: week 3

reutje rood begroet zijn zus...
reutje rood begroet zijn zus...

18 februari 2015

Het is halverwege de 3e week. De pups hebben elkaar ontdekt. Zodra ze melk hebben gedronken of wakker worden wordt er druk door de kist heen en weer gestampt.

Min of meer bewust komen ze dan hun broertje of zusje tegen. Een beetje bonken, beetje happen of duwen is dan het sociale repertoire. Nieuwe geluiden horen erbij. Met 10 hondjes sterk is dat soms een kakefonie van gekef, gegrr-grr, en ge-whiewwhiew. 

Vermoeiend zijn die nieuwe contacten want na hooguit 10 minuten zoeken ze alweer een plekje om te slapen. In een hoekje of tegen een broertje of zusje aan. Ze kijken je aan.. en ik kan er niet genoeg van krijgen om terug te kijken.. elk hondje met weer een andere uitdrukking (intelligent uiteraard zoals de rasstandaard voorschrijft, ahum)

 

3x per dag doe ik ook een melkrondje.. Iedereen kent het nu wel.. sommige hebben genoeg aan een beetje splashen, anderen likken als echte honden van de melk. Ik heb een letterlijke vinger in de pap zodat het kliederen binnen de perken blijft. Bobbie komt ter controle even langs en likt alle bekjes en vieze pootjes weer helemaal schoon.

 

Voor Dyson maakte wij een brace-je. Hij bleef hardnekkig op zijn pols steunen en afzetten. De eerste 2 weken was dat nog niet zo heel erg want zoveel ' lopen' pups nog niet. Dyson loopt nu met een op maat gemaakt stukje tuinslang.. dat zowel sterk als soepel is. Of het zeer doet? Die indruk krijgen wij niet. Dyson blijkt ineens in hoog tempo soms als eerste bij Bobbies tepels te kunnen. En hoe mooi was het om hem op 4 poten te zien stappen. Zelfs toen wij de brace aan het einde van de dag weer afdeden.. waren wij volkomen verrast toen hij gewoon bleef lopen. Nu al resultaat. Dyson gaat goed vooruit.. wij besluiten voor hem net zo serieus (of misschien nog kritischer) een nieuw huis te gaan zoeken. Zijn teentjes zijn niet helemaal goed maar zijn voetje en poot zal  hij zoals het er nu uitziet helemaal goed kunnen gebruiken.

De pups poepen weinig... en de drolletjes zijn stevig.. helemaal niet erg om ze te rapen. Plassen gebeurt al best vaak op de krantjes.

Alle teefjes zijn gereserveerd. En van de 6 reutjes zijn er 4 gereserveerd.

 

 

21 februari 2015

Inmiddels zijn alle pups ontwormd. Geen fijn klusje.. de pups schrikken van de vieze smaak in hun mond.

De tijden tussen het slapen door worden langer. Wat een aktief setje. Vandaag gaan wij reorganiseren. Wij gaan de helft van onze woonkamer delen met 10 ondernemende pups. Ik duim voor mooi weer zodat wij het stel kunnen afharden op het terras.

De kritische 3 weken zijn voorspoedig en zorgeloos verlopen. Wat zullen de komende weken ons brengen?