N jeugd teven

Nuance Dorée met Frasnay´s flair; roepnaam: Elli

Duitsland

Elli leeft samen met een stoere mix herder reu Luk. Elli en Luk kunnen het heel goed samen vinden. Met Luk wordt gemantraild dus Elli mag ook, ze lijkt heel trots te zijn als ze de sporenloper heeft gevonden.

Ze luistert heel goed, apporteert graag en kan met alle honden opschieten. Elli is een type dat eerst de situatie observeert..dan pas tot aktie overgaat. Zo grappig ... dat was ook al zo in het nest. Volgens haar eigenaren is Elli's gedrag meer complex dan dat van Luk. (tja vrouwen he.. ) en zoekt ze graag waar de grenzen liggen.

Er was nog een dingetje met Elli haar oren.. die wilden maar niet vanzelf rechtop blijven staan. Met wat hulp van tape en een rolletje isolatiemateriaal staan ze nu keurig rechtop..


Northern Light met Frasnay's flair; roepnaam: Brownie

Zwitserland

Brownie was bij ons teefje nooit (aandacht) genoeg. Bij mensen zijn en knuffeltjes krijgen daar ging ze voor. Gelukkig voor haar dat er in haar nieuwe leven 3 kinderen zijn die  ook eindeloos knuffeltjes willen geven. Bovendien zijn er ook nog 3 hondenvrienden.  Leuke vrolijke filmpjes (helaas,  ik krijg ze hier niet gedownload) van rennend door de sneeuw, kregen wij al snel nadat ze ons huis had verlaten. Wandelen, draven naast de fiets, mantrailen en wie weet schapenhoeden zijn aktiviteiten die haar mensen graag met haar (willen gaan) doen. Nu eerst de puppieschool afmaken...

Noflike - Nikke met Frasnay's flair; roepnaam: Nikke

Polen

Noflike is een Fries woord. Het betekent aardig, vriendelijk.. Nikke was ons kleine pientere fiere teefje. Onvervaard leek ze..en dat was soms een beetje schijn. Na een voorzichtige start is ze inmiddels toch echt wel dat onvervaarde hondje aan het worden. Als ze iets wil en het komt niet snel genoeg dan heeft ze haar blafjes repetoire..  Haar grote voorbeeld is Hollandse herder huisvriendin Arwena Per Bene. Haar eigenares wilde graag een nieuwe hond om mee te gaan mantrailen.. en dat is wat Nikke al aan het doen is. Dat doet ze al aardig goed.

Ni

 


Navy Blue - Neela met Frasnay's flair; roepnaam: Neela

Polen

Naar Neela werd al lang verwachtingsvol uitgekeken. Haar eigenares had duidelijke plannen en wensen. Mantrailen, obedience en hersenwerken mag Neela gaan doen.  Voor obedience heeft Neela  al een seminar gevolgd. Alexandra - haar eigenares - heeft gezegd dat ze een obedience sterretje in aanleg  is. Neela mag   soms assistenteren als haar baas les geeft.. en in hersenwerkjes oplossen is ze ook een kei. (natuurlijk).

Ze heeft ondeugende trekjes... zoals de kat aan zijn staart trekken. Uitdagingen gaat ze open en vrolijk tegemoet..