Nieuws

1 oktober 2019

Waar blijft de tijd....

 

 

 

25 mei 2018

Op 23 mei heeft Laska met Frasnay's flair (Nederland) 8 pups gekregen. Het zijn 2 teefjes en 6 reutjes. Laska is een dochter uit het eerste nest (februari 2015) van onze Bobbie. Van harte gefeliciteerd Henriette..

 

19 maart 2018

Het is lang geleden dat ik aan de website heb gewerkt. De N-puppies die begin augustus 2017 werden geboren zijn alweer 7 maanden.

Mijn bedoeling is wel om wat meer  nieuwtjes te vertellen... dus met dit goede voornemen gaan wij het voorjaar in.

 

 

 

6 mei 2017

Lasko met Frasnay's flair behaalde zijn 3e CACS punt. Met een prachtig keurverslag. Felicitations Brigitte...

6 mei 2017 Tene

 

La Loba met Frasnay's flair haalde een 1e plaats in de IHT 3 - TS.

(international  herding trial - traditional style niveau 3).

Dit was Loba's eerste keer in niveau 3.. (hoogste niveau).

Op de foto samen met  Ado Haaye Bonremo Vemsilumpa (Halt), een andere Hollandse herder van Eva, die 2e werd.

6 mei 2017

Hendrik met Frasnay's flair en Marleen namen deel aan de agilitywedstrijden tijdens het  World Championship Agility voor Hollandse herders. (organisatie World Dutch Shepherd Federation) in Duitsland. Marleens andere Hollandse herder Onyx van de 's Gravenschans werd 3e.. Hendrik kreeg helaas een diskwalificatie.

Reuze jammer ... maar in 2018 komt het World Championship naar Nederland. Hendrik gaat uiteraard in de herkansing..

april en mei 2017

Naast persoonlijke blije berichten die wij krijgen over Lars zien wij ook op Facebook veel foto's en video's langskomen. Tegen alle verwachtingen in traint Lars nu samen met Marketa bij de schapen. De rest van de tijd maakt hij lange wandelingen en speelt hij hele dagen met zijn nieuwe Hollandse herder vriendinnen.

Van Lars zijn schapenhoedtraining hier een video...

9 april 2017

Tijdens zijn eerste concours Agility in Joigny behaalde Leven met Frasnay's flair 2x een excellent en 1x (helaas) een diskw.

5 april 2017

 

Faido met Frasnay's flair en Marijn worden regelmatig gevraagd om vermiste hondjes te zoeken. Deze keer betrof het een pupje. Faido's superspeurneus leidde binnen een half uur naar het verdwaalde dier.. Iedereen geweldig blij natuurlijk...

Wat een knappe prestatie!

31 maart 2017

Begin maart besloten wij om Lars (toch) te herplaatsen. Zijn herplaatsing werd door veel mensen gedeeld op facebook. Dezelfde dag nog reageerden Marketa en Petr uit Tjechie. Zij hebben 2 Hollandse herder teven en nog 4 andere honden.

De drie weken tot zijn herplaatsing gaven ons de gelegenheid om nog extra van Lars te genieten. De lange reis naar Tjechie doorstond hij met gemak.. Hij woont in de buurt van zijn zus La Loba...

 In het weekend van 11 en 12 maart heeft Faido met Frasnay's flair de sportieve Poolse Tara Victoria Per Bene gedekt.

Als het gelukt is, worden de pups midden mei geboren.

Voor meer informatie over Tara en het komende nestje:

www.owczarekholenderski.com

Helaas is Tara leeg gebleven.

25 februari 2017

Internationale Expositie in Bourges. Lars was ingeschreven in de open klasse. Hij werd 1e met een excellent. Kreeg daarbij ook nog de CACS punt.

En tot slot ook nog een RCACIB punt.

Lars is ook geconfirmeerd. In Frankrijk noodzakelijk om het voorlopige stamboompapier om te zetten naar een defintieve.

Lars deed het ontzettend goed in de ring.. bleef prachtig staan, draafde voluit uit en liet zijn gebit ontspannen zien.

 

01 februari 2017

Het L-nest is jarig vandaag. Ze zijn alweer 2 jaar.

Onze Lars hebben wij natuurlijk extra verwend ...

21 januari 2017

Voor het geplande nest van onze Bobbie gingen Bob en ik kijken bij een schapenhoedtraining van Izikel Angel of the Moon. Izikel is uitgekozen om de toekomstige paps van onze N- nest te worden. De ontmoeting verliep vrolijk en onstuimig..

Izikel en Bobbie haden weinig tijd nodig om te bedenken dat ze elkaar zeer geschikt vinden...

 

6 december 2017

Endor met Frasnay's flair (uit ons eerste nest) kreeg bezoek  uit Zwitserland. Juno van de Niwo kwam een paar dagen langs met romantische bedoelingen.

Hopelijk worden er over 9 weken pups geboren uit deze mooie combinatie.

De pups worden geboren bij kennel Van de Niwo.

http://www.vandeniwo.com/wurfplanung/

 

Juno is drachtig... Pups worden verwacht rond 8 februari 2017.

4 februari 2017 beviel Juno van 2 reutjes en 5 teefjes.

23 oktober 2016 Poitiers CAC-CACIB. B.Thevenon

Een prachtig keurverslag voor Lasko met Frasnay's flair. Ook het resultaat was zeer fraai. 1e Excellent, CACS en RCACIB. Ik ben dan ook reuze trots op Brigitte en Lasko.

21 oktober 2016

Het geplande nest in januari 2017 van onze Bobbie kan om persoonlijke redenen niet doorgaan. Alle betrokkenen zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

La Loba met Frasnay´s flair houdt de schapen tegen terwijl Eva een gemerkt schaap ontdoet van een lint.
La Loba met Frasnay´s flair houdt de schapen tegen terwijl Eva een gemerkt schaap ontdoet van een lint.

29 september - 2 oktober 2016

FCI (schapenhoeden) traditional Style in Villars Burquin. Keurmeester: Mr. Henri Cornier.

Bobbie en ik deden mee in de IHT-1 (international Herding Trial niveau 1). Wij hadden veel te weinig geoefend.. en dat betaalde zich uit met een diskwalificatie.

Bobbie-dochter La Loba met Frasnay's flair kwam uit in Niveau 2. Is het doorgaans voor Loba en Eva een podiumplek nu ging het maar net voldoende.

 

13 augustus 2016

Lars-Legolas met Frasnay's flair kwam bij ons terug. Een perfect opgevoede hond, zachtaardig en sociaal maar met een - in zijn omgeving/situatie - onwenselijk geworden jachtdrive. Om ongelukken te voorkomen namen zijn eigenaren het moeilijke en verdrietige besluit Lars terug te brengen.

Wij sloten Lars gelijk in onze armen.. en gaan met frisse energie en ideeen met Lars aan de slag.

Lars is een zoon van onze Bobbie en Lex uit ons L-nest van 2015.

9 juli 2016

Lille-Nenna behaalde voor de 3e keer een 1e Excellent, Beste Jeugd, Best of Breed.. en daarmee is ze Pools Jeugdkampioen geworden.. van harte gefeliciteerd Natalia en Nenna!

24 juni 2016

Teleurstelling alom: op de echo die wij maakten van Bobbies buik, was er geen enkel vruchtje te zien. Bobbie is niet drachtig. Bij de volgende loopsheid in november plannen wij een nieuwe dekking.

Het weekend van 18 en 19 juni 2016 was voor Leandra, Lasko en La Loba en  hun eigenaren een groot succes. Leandra werd op een clubmatch (alleen Hollandse herders) in Finland Beste Teef, Lasko werd in Frankrijk op een internationale show Beste van het Ras en La Loba deed de International Herding Trial niveau I  en werd 1e met een excellent.

En op zondagavond voelde ik me trots op  "mijn puppies" en hun eigenaren...

12 juni 2016

Leven behaalde zijn CSAU brevet met een excellent.. (CSAU = vergelijkbaar met het examen Verkeers Zekere Hond in Nederland)

23 mei en 25 mei 2016 waren Bobbie en ik op bezoek bij Jai in Belgie.  

Na een vrolijk "pakmedanalsjekan" spel heeft Jai Bobbie gedekt. Daar hoefden wij mensen nauwelijks bij aan te pas te komen.

13 mei 2016 Valpuiseaux: Bobbie heeft haar FCI Herding Working Test- Traditional Style met 71/100 punten gehaald. Nu hard trainen om te gaan deelnemen aan de FCI Herding Trials.


13 mei 2016 International Dog Show in Lodz, Polen Judge Petra Junehall (Swed.)

1e Uitmuntend in de open klas, Best Junior, Youth Winner en Best of Breed voor Lille-Nenne met Frasnay's flair.

 

1 mei 2016

Dobre Miasta, International Dog Show, Polen, judge B. Larska.

Lille-Nenna en haar eigenaar Natalia gingen na deze show naar huis met prachtige kwalificaties; 1e Uitmuntend in de open klas, Best Junior, Youth Winner en Best of Breed.

Van harte gefeliciteerd, Natalia.

 

16 april 2016

De NHC organiseerde een nestendag waarbij ook ons L-nest gedeeltelijk aanwezig was.

Het was een hartelijk en verrast ontmoeten tussen de eigenaren van Lex, Laska, Nenna, Leroy, Dyson, Lars en Bobbie. Ik voelde me de hele dag apetrots: wat een prachtige honden en hoe rustig ze op alle nieuwe prikkels reageerden.

Het keurverslag luidt als volgt:

3 reuen en 2 teven. Duidelijk geslachtstype. Wigvormige hoofden met nagenoeg parallele lijnen. Oogkleur varieert van donker tot iets minder dan middenbruin. Fraaie vachten, correcte beenlengtes. Croupen zouden over het algemeen iets langer mogen. Typisch bot, goede voeten en vachtstructuren. Zag graag wel meer onderkaken. Eveneens meer oefenen op het gebit tonen. Prima temperamenten.

nestendag Hollandse herder
Lille-Nenna, papa Lex, mama Bobbie, Lef-Dyson, Lars-Legolas, Laska en Leroy-Bobbie

4 april 2016

Vanmorgen ontving ik het verdrietige bericht dat Elias (uit ons eerste nest) is overleden. Vanuit het niets kreeg hij verlammingsverschijnselen en een paar dagen later werkten zijn nieren niet meer. Elias was altijd aan de zijde van zijn bazin.. ik hoef niet uit te leggen dat ze ontroostbaar is... zo ontzettend verdrietig.


26 maart 2016 Dyson heeft zijn diploma Elementaire Gehoorzaamheid gehaald.. Super hondje met een superbaasje!

 


19 en 20 maart 2016 La Loba haalde haar Herding Working Test (een werkgeschiktheidstest bij de schapen) met een excellent. De dag erna mocht ze haar eerste trial lopen: de IHT1. Ze werd 2e ook weer met een excellent.


20 februari 2016 Lasko haalde zijn CSAU brevet met een excellent. De onderdelen van CSAU komen ongeveer overeen met die voor het diploma van VerkeersZekereHond


15 februari 2016 Lef-Dyson is gevraagd om mee te doen aan een tv programma over protheses. Op de foto tijdens de opname samen met de 2 presentatoren van "BinnensteBuiten". Natuurlijk had Dyson helemaal geen last van sterallures...


14 februari 2016 Hendrik gepromoveerd naar de B-klasse agility.

Op 2 januari begon Hendrik officieel in de A-klasse. Voor promoveren naar de B-klasse had hij 3x een U(itmuntend) nodig. Op 14 februari haalde hij zijn 3e uitmuntend.. en niet meer nodig ook nog een 4e keer. "Hendrik gaat als de brandweer" als hij zijn parcours mag lopen...


1 februari 2016 Hieper de hoo voor de L-puppies. Zij zijn vandaag 1 jaar ...
1 februari 2016 Hieper de hoo voor de L-puppies. Zij zijn vandaag 1 jaar ...