Nieuws Archief 2009-2012

 

 

28 augustus 2012

 

Oh wat zijn wij blij: Vanmorgen is Dido bevallen van 4 pups Het zijn 2 reutjes en 2 teefjes. Het viertal maakt een gezonde levenslustige en tevreden indruk.

 

 

26 juli 2012

 

29 dagen na de romantische ontmoeting met Jedda (Esaber Denker met Wanda) blijkt Dido drachtig. Op de echo zagen wij 5 embryo’s.

 

Als ze voorspoedig blijven groeien zullen ze pups rond 29 augustus geboren worden.

 

 

2 juli 2012

 

Dido is op 28 juni door Jedda (Esaber Denker met Wanda) gedekt.

 

Eind juli zullen wij een echo laten maken om zeker te zijn of Dido drachtig is of niet.

 

April 2012

Trompetgeschal: wij hebben besloten om van onze Dido nog eenmaal een nestje te plannen. De uitverkoren reu is Esaber Denker met Wanda. Wij verwachten de pups medio augustus.

 

E’saia (nu Wanda) deed op 9 april haar eerste show in Leeuwarden. Er werd gekeurd door keurmeester H. E. Pedersen. Knappe Wanda behaalde een 1U res. CACIB / CAC.

Maart 2012

11 maart behaalt Falco zijn brevet de pistage (speurbrevet). Een uitmuntend was zijn lof.

En voor hem ook een expodebuut. Dat was op 31 maart in Colmar door keurmeester Mr. Karcher. Falco werd 1e Uitmuntend, CACIB, CAC en BOB. (meilleur de race).

 

Friek, de geitenhoeder, verhuisde deze maand van het Franse platteland naar zijn nieuwe eigenaar in Nederland waar hij in no-time zijn nieuwe leven eigen maakte.

 

Het geplande nest met Esta met Frasnay’s flair zal geen doorgaan hebben.

November 2011

Ander verheugend vooruitzicht: Esta met Frasnay’s flair zal in juni 2012 gedekt gaan worden. Medio augustus zullen haar pups bij ons geboren worden. Bij “geplande nesten” is binnenkort meer informatie te vinden.

Oktober 2011

Op 9 oktober 2011 waren wij met Dido en Ferro-Flinck aanwezig in Soest (Nederland) op de nestendag. Ook papa Niek van het Oude Landras, broer Faido en zus Floep waren aanwezig.

Alle honden werden afzonderlijk gekeurd. De eindconclusie van ons nest luidde: een Goed Totaalbeeld. De jongens zijn wat groot en fors maar in goede verhouding. De 3 kinders vertoonden goed gedrag en hadden goed ontwikkelde lichamen met vlot gangwerk.

 

September 2011

24 september 2011 deden blonde Flink, Faido en E’saia (die toen nog bij ons was) mee aan de Nationale Elevage van de Berger Hollandais Club de France.

Zowel Faido als E’saia hadden zich ingeschreven voor de Gedragstest. Alle onderdelen werden prima afgelegd. Flink werd 4e met excellent en helaas voor Faido net geen plaatsing wel een Excellent. E’saia werd 4e ook met een Excellent.

 

 

Dido’s lijn zal voortgezet worden… haar zoon Erock (roepnaam: Edo) met Frasnay’s flair heeft eind september 2011 Démosthene of Saint John’s gedekt.

 

Op 18 september heeft Falco zijn C.S.A.U. (Een brevet waaruit blijkt dat de hond sociaal en evenwichtig is en onder appèl van zijn baas staat) met een uitstekend behaald. Die dag behaalde Falco ook zijn brevet de obéissance (gehoorzaamheidsbrevet), ook met een uitmuntend.

 

Augustus 2011

Eind juli 2011 kregen wij voor onbepaalde tijd E’saia met Frasnay’s flair terug. Een lieve prachtige teef uit Dido’s eerste nest. Door omstandigheden kon haar eerste baas niet meer voor haar zorgen. Wij zijn voor haar op zoek gegaan naar een liefdevol en zorgvuldig gezin dat haar een aktief leven zou geven. E’saia heet nu Wanda en woont in Nederland. Zij en haar nieuwe gezin maken het zeer goed.

 

7 juli 2011

Flamme gooide op de Parijs World Dog Show hoge ogen; 1Exc, Beste jeugd, behaalde haar Franse jeugdkampioenstitel en werd vice Wereldkampioen. Keurmeester was mevrouw Willemine van Deijl.

26 juni 2011

Een hartelijk weerziens was het op de Kampioensclubmatch op 26 juni in Soest tussen de bazen van Faido, Floep, Endor en ons. Allen werden beoordeeld door keurmeester mevrouw E. van Weelden. Faido en Ferro-Flinck kregen een Zeer Goed. Floep 1U en Endor 3U.

Ferro-Flinck en Faido deden mee aan de aanlegtest voor schapenhoeden waarvoor ze beiden zeer goed slaagden.

27 mei 2011

Ook voor Faido een showdebuut. Dat was op 27 mei in Oss. De eurmeester was mevrouw O. Kupriyanova-Sinko. Resultaat: 2U Res. CACIB.

15 mei 2011

Tijdens de Regionale Elevage van de Berger Hollandais Club de France in Hanches werden Flink, onze Ferro-Flinck en Flamme in de jeugdklasse beoordeeld door keurmeester de heer Guy Jenny. Flink werd 1Exc. en Best of sex, Ferro-Flinck 3Exc. en Flamme ook 3Exc.

mei 2011

Elias (Dido x Zebbe in 2009) behaalde met een notering excellent (96/100) zijn gehoorzaamheidsbrevet.

Hij gaat binnenkort op voor zijn examen Brevet de Ring (Chien de défense) Dit brevet is vergelijkbaar met IPO 1.

 

Flamme (Dido x Niek in 2010)

In Pau deed Flamme mee aan haar 2e expo. Zij was ingeschreven in de jeugdklasse. Keurmeester: M. Karcher. Resultaat: 1e execellent, beste jeugd, beste van het ras.

februari 2011

Ferro-Flinck en Edo hadden deze maand hun tentoonstellingsdebuut in Bourges met keurmeester Mr Larive. Ferro-Flinck kreeg lovende kritieken: très prometteur (erg veelbelovend) + meillleur puppy (beste pup). Edo werd in de tussenklasse 1e excellent. Toen hij met 2 andere in de open klasse werd gekeurd werd hij 2e RCAC / RCACIB.

 

januari 2011

Flamme Argentée had in januari haar expodebuut. Zij werd ingeschreven in de puppieklasse op de expositie in Bordeaux. Keurmeester Mr. Lory beoordeelde haar gedrag, gangen en bouw met de hoogste lof: très prometteur (erg veelbelovend).

 

 

4 juli 2010

Dido heeft gisteren (3 juli) 8 pups gekregen. Er zijn 5 reutjes en 3 teefjes.

Puppies en hun moeder maken een heel tevreden indruk.

 

 

28 mei 2010

Vandaag, 29 dagen na de dekking zagen wij (minstens) 5 vruchtjes.

Het is gelukt! Dido is drachtig.

 

 

6 mei 2010

Vorige week tijdens onze vakantie in Nederland is Dido op 29 april gedekt door Niek van het Oude Landras. De dekking is goed gegaan. Eind mei als wij een echo laten maken zullen wij weten of Dido drachtig blijkt.

 

 

December 2009

Wij hebben besloten dat Dido in het voorjaar van 2010 weer gedekt zal worden. De pups verwachten wij dan eind juni. Niek van het Oude Landras hebben wij als dekreu uitgekozen.

 

 

December 2009

De pups van Dido en Zebbe zijn een half jaar. Pups lijken het al weken niet meer. Ze hebben hun ongecompliceerde en voorspoedige start veelbelovend voortgezet. Van de meesten bazen ontvangen wij regelmatig foto’s en enthousiaste verhalen. Puppiecursussen zijn goed doorlopen en zijn er inmiddels een aantal begonnen aan voorbereidend pakwerk, geitenhoeden en pup-agility

 

 

21 juni 2009

Op 21 juni heeft Dido 11 pups gekregen.. 1 pup heeft het helaas niet gehaald. De andere 10 zijn levenslustige en wilskrachtige hondjes.

De eerste 7 waren binnen 1 uur geboren... uiteindelijk heeft de hele bevalling maar 3½ uur geduurd.

Op dit moment is voor het jonge grut maar een ding belangrijk: "Hoe krijgen wij in zo'n kort mogelijke tijd zoveel mogelijk melk binnen"

Ze zijn nu - 22 juni - een dag oud en de groei zit er al in..

Er zijn 5 reuen en 5 teven. Ze zijn allemaal goudgestroomd.

Dido is de rust zelve en verzorgt haar kinderen helemaal volgens de regels van de natuur.

 

 

13 mei 2009

Hiep hiep hoera.. Dido is drachtig.

Vanmiddag zagen wij op de echographie 4 vruchtblaasjes. In elk daarvan zagen wij een wit strengetje.. het allerbegin van een hondje.

Dit soort beelden hadden wij al vaker gezien van andere honden.

Maar deze "echo" betrof onze Dido en ineens drong het besef van een groot wonder tot ons door.

Wij zijn zoo blij!

 

De verwachting is dat de pups rond de 21ste juni geboren zullen worden.

 

 

20 april 2009

Vorige week tijdens onze vakantie in Nederland is Dido op 16 april gedekt door Zebbe.

Spannend natuurlijk…zal Dido drachtig blijken?

Over 4 weken ongeveer zullen wij meer weten als wij een “echo” laten maken.

 

 

Februari 2009

In overleg met de fokadviescommissie van de Nederlandse Herdershonden Club hebben wij Zebbe van de ’s Gravenschans uitgekozen als dekreu.

Net als Dido is hij heel graag bij zijn bazen, werkwillig, betrouwbaar en vriendelijk. Bovendien vinden wij hem ook heel erg mooi met zijn lange snuit, zijn vrolijke staart en zijn goudgestroomde vacht.

Wij vermoeden dat Dido omstreeks half april loops zal worden.