N-nest week 6

Dag 36

Onstuimig weer met wat buien en keiharde windstoten.  De puppiebende was geregeld binnen... Ze leken het erg geslaagd te vinden. Ze renden namelijk van de woonkamer, door het kantoortje naar de bijkeuken en weer terug. Ik zat lekker veilig achter het puppiehekje dat van voor naar achter door ons huis loopt.

Bij mooi weer 'joeg' ik ze  lekker weer naar buiten waar ze na het ravotten in hun veilige hol gingen slapen.  Toen ze diep genoeg sliepen heb ik ze een voor een opgetild en ze gewogen. Zo grappig.. ik moet daarbij mijn hoofd onder de golfplaten doen... de aanblik van die slapende welpjes is zooo oneindig vredig.. t is net een heus roofdierenhol.

Iedereen is gegroeid .. Ja dat kan je natuurlijk ook zonder weegschaal wel zien. Toch is het belangrijk om te weten omdat ik hun hoeveelheid eten afweeg aan hun gewicht.

Hondje donkerblauw blijft de koploper met 3300 gram. Hondje Paars de lichtste met 2400 gram. De andere dames wegen rond de 2700 gram en de reutjes rond de 3000 gram.

Ze eten als bootwerkers. Gemiddeld 150 a 200 gram per dag. Ze eten kippennekken, rund-, lams en kippenvlees, rauwe eitjes, zoete aardappel, spercieboontjes, gemalen zalm en sardientjes. (eh niet die uit blik uiteraard)

Ik verstop hun eten.. zodat ze hun neusjes moeten gebruiken... wat ze graag doen.

Mam Bobbie heeft nu elke kleuter wel een keer een lesje gegeven dat melkdrinken nu afgelopen is.. maar dit klasje is hardnekkig zeg...

De algemene indruk van dit nest is dat het vooral vrolijke jolige puppies zijn. Ze houden van rennen en rare sprongen maken. Ze zijn dol op bezoek en vinden optillen en in je armen liggen heerlijk. Ze vlijen hun warme volle lijfjes tevreden in je armen.  Niet alleen bij mij ook bij de visite.. Ze zijn een tevreden clubje .. vanaf het begin. Zoals het is is het. Ze voegen zich naadloos naar de gegeven situatie (eh nu geloof ik wel dat hun situatie beheurlijk luxe is) Hondje lichtblauw is erg alert.. altijd als eerste wakker als de deur opengaat of als je langsloopt... is heel hoogaanhankelijk, houdt van roering in de tent. Hondje donkerblauw die alle nieuwe dingen als eerste doet blijkt een kalme inborst te hebben. bruin is de clown .. zo dartel en zo vrolijk zoals hij iedereen begroet. Zit altijd wel in je buurt, is een prince charming denk ik.  Ha meneer rood.. heeft altijd iets in zijn bek.. stevige beet ook en houdt van vasthouden en trekspelletjes. Hij is de observeerder van de groep.. zie hem vaak op zijn kontje rondkijken. Zit wel een pitje in..  Groen is het type ruwe bolster blanke pit. De vredestichter of de diplomaat. Speelt met iedereen.. soms wat onbehouwen.. wat natuurlijk ook wel door zijn postuur komt.  

De dames.. morgen nog even extra kijken.. daar gebeuren momenteel weer nieuwe dingen.. tja.. niets wisselvalliger dan een vrouw toch.. t is met honden beslist niet anders.

Ik zie al  steeds beter voor mij wie nou bij wie zal passen... lieve mensen ... ik zal jullie niet langer dan nodig in spanning houden maar heb nog wel mijn tijd nodig.... (eh  M...n,   ja jij moet het langste wachten want je bent het meest ongeduldig haahahaha)

 

 

 

zondag 17 september 2017, dag 40

 

Het is druk.. het weer maakt het puppieleven (en dus vooral dat van mij) iets gecompliceerder. Pups zijn al in de grote tuin geweest.. eerst heel dicht om mijn laarzen ... maar na 3 sessies zijn ze al heel vrij.. en dartelen ze alle kanten op. Geconditioneerd op PUPPIES komen ze allemaal naar me toe gerend. Bobbie deed heel erg wild en onstuimig... maar alleen als ze echt heel raar deed schrok er eens eentje.. Het is een feestje om met 10 strepen op pad te gaan. Korte wandeling.. 5 minuten ofzo.. dan weer terug naar het parkje.. of bij slecht weer naar hun nieuwe *** onderkomen in ons voormalig schapenstalletje.

Vannacht sliepen ze daar voor het eerst... bewaakt door Jaap. (Ik heb teveel verhalen gelezen over gestolen pups.. Nee dan laat ik liever mijn man erbij slapen..  

(ik ben erg .. ik weet het) Ze werden pas bij het ochtendgloren goed wakker... Een nieuwe dag vandaag.. pupbezoek.. filmpjes maken (oh la.. sommige pupkopers hebben zo hun wensen.. ik draai wel natuurlijk.) eten bereiden, Dido en Bobbie verzorgen.. en zorgen dat de gewone daagse dingen gewoon doorgaan en dat onze gasten in de vakantiehuizen zich welkom voelen.  

Een paar fotos van het buitenhetpark leven... Worden ze niet al groot.. en wat zijn ze mooi... en ze zijn zoooo leuk?