En Endor is zijn naam
En Endor is zijn naam

Week 5

 

De wereld wordt alsmaar groter voor de pups.. ze kennen al de woonkamer, het buitenterras, een stukje tuin en hun riante voorziening in een groot deel van de kippenwei. Daar staat de “oude” bench van Dido toen ze zelf nog een pup was. Toen wilde ze er niet in maar nu maakt ze daar een knus hol voor de hele familie. Die hele kluit past er ternauwernood in..

Ze gaan daar in hun speelwei helemaal uit hun dak. Moegespeeld vallen ze met de kontjes in de wind en snuiten in het gras in een diepe slaap.

De pups daar krijgen gaat niet van je eentje tweetje drietje en moeders achterna is niet zo vanzelfsprekend als je zou denken.

Hoppetee in de kruiwagen dan maar.. een ervaring in de orde van ietsje meer dan milde stress maar met 5 weken kunnen ze dat prima aan.

Tom, onze andere hond komt in beeld. Die heeft zich al die tijd afzijdig gehouden maar kan nu toch niet langer zijn nieuwsgierigheid bedwingen..sommige pups denken dat hij een reuze pup is en hollen jolig achter hem aan.. anderen deinsen wat naar achteren… grappig om de verschillen te zien. Tom herinnert zich ineens Dido als bazig pupje en maakt zich uit de voeten.

Gewelde brokjes eten ze met graagte en als toet krijgen ze nog een slokje melk.. een slokje en ook nog opschieten jongens..

Het gaat allemaal zo snel.. nog maar 3 weken .. ik ga er nog maar niet teveel aan denken.

Er zijn voor alle teefjes baasjes gevonden, voor 2 reutjes ook.

Drie reutjes zijn nog beschikbaar.

Week 6

 

Slapen, eten, spelen, poepje doen en plassen … slapen, eten, spelen, poepje doen en plassen… in een redelijke regelmaat zijn dit de hoofdaktiviteiten van de dag.

Na elke slaap lijken ze alweer te zijn gegroeid…. Ze groeien in de hoogte en krijgen net zulke ranke poten als die van hun moeder (en van hun vader).

De pups hebben een speelwei tot hun beschikking. Daarin springt Dido in en uit naar zin en believen. Zij speelt met de pups en die spelen met haar. Hoewel het van hun kant meer plagen is want ze proberen toch heel stiekem en volhardend een tepel te pakken. Dat is ongewenst gedrag en wordt liefdevol en rustig gecorrigeerd. Het beeld van Dido als haast onzichtbaar sturende moeder vervult mij met trots.

Melkgeven lijkt afgelopen…. en gelukkig de puppiebrokjes smaken bijzonder goed.

Hun spelen is zo geweldig leuk om naar te kijken. Er wordt gebeten, gegromd, besprongen. ontweken en beslopen. Spelen lijkt voor de grap en voor de fun maar niets is minder waar.. hun spel is serieus en belangrijk: alles in het teken van het leren van hondse etiquette.

Ondanks zomermaand augustus werd er veel nattigheid voorspeld. Een beetje regen lijkt nog wel stoer voor pups maar er waren buien op komst. In de speelwei en in huis op zulke momenten is geen optie maar waar dan wel? Voor de dagen met slecht weer organiseerden wij het voormalige kippenhok tot overdekt speelgebeuren met een uitloop naar buiten. Daar lieten wij ze deze week ook voor het eerst de nacht doorbrengen. Er was er maar één die die eerste nacht niet goed sliep………

Ze kregen deze week hun chip… en hun definitieve naam.

Zo hebben wij Endor, Edo, Elias, Erock, Eric voor de reuen. E’Morphine, E’Saia, Ella, Ebben en Esta voor de teefjes.