H- jeugd en volwassenheid

Huckleberry (Huck) met Frasnay's flair

Huckleberry woont in Nederland bij Stefan. Samen zijn ze dikke vrienden. Huck mag overal mee naar toe. Huck heeft al een paar keer kennisgemaakt met het schapenhoedwerk.. Dat bevalt ontzettend goed.. en proeft (eh ja.. figuurlijk bedoeld) naar meer. Inmiddels wordt er met regelmaat getraind. Stefan en Huck kan je in de omgeving van Arnhem zien hardlopen/fietsen/draven. 

Huck deed in juni 2013 (toen 10 mnd) mee op de clubmatch. Hij werd in de jeugdklasse 1e Uitmuntend.

Tijdens mijn bezoek aan Nederland (nov. 2014)heb ik Stefan en Huck aan het werk gezien tijdens een training schapendrijven. Ze zijn bijna een jaar bezig..de geboekte vooruitgang is enorm. Ik ben dan ook zo trots op dit duo. Huck is en blijft die grote vriendelijke beer (net als Stefan trouwens).  

Update januari 2016. Huck heeft inmiddels een nieuwe vriendin in huis.. een border collie teef Fay. De twee schapenhoeders hebben het ontzettend goed samen. Het liefst spelen ze de hele dag.

april 2016... een weekje in  Huck's house... en natuurlijk een boswandeling met broer en zus Huck en Bobbie. Stefan heeft besloten om vooral met border collie Fay het schapenwerk te doen en Huck bij een reddingshondenclub te gaan proefdraaien. En even opscheppen: Huck bleek gelijk tijdens zijn eerste proefles over een heus speurtalent te beschikken (natuurlijk).

 

Hasienna (Sienna) met Frasnay's flair

Hasienna roepnaam Sienna is van Patricia en woont in het hoge noorden van Nederland. Daar zijn ze lid bij de reddingshondengroep Drenthe. Er wordt regelmatig spectaculair getraind.Sienna hebben wij nog niet in haar volwassen verpakking gezien. Uit verhalen blijkt wel dat ze heel erg veel op haar zus Bobbie lijkt.. alleen een ander kleur vachtje. Sienna is op de nestendag in september lovend beschreven.

Tijdens een aanlegtest voor het schapenhoeden bleek al heel snel dat Sienna het herdersbloed in d'adren heeft. Ze mocht al gelijk los en bleek een uitmuntend instinct te hebben. Nu hopen dat Patricia mogelijkheden heeft om dit verder uit te werken ...

Heloise-Bobbie roepnaam Bobbie is bij ons gebleven. Van haar maakte ik een eigen hoofdstuk Over Bobbie is hier alles te vinden (foto's, karakter, stamboom).

Hendrik met Frasnay's flair

 

Op zijn 1e verjaardag kwam Hendrik bij ons terug. Hij voelde gelijk erg vertrouwd. Hij bleek een ongelofelijk lieve zachtaardige hond. Sterk en krachtig ook en vol goede wil. Na heel veel praten, wikken en wegen hebben wij  de moeilijke beslissing genomen om voor hem een andere baas te zoeken. Wij zochten iemand die zijn verdere opvoeding ter hand wilde nemen en een sport met hem wilde gaan doen. Nu woont hij in Nederland bij Marleen en Hollandse herder Bas. Op dit moment van schrijven is Hendrik een klein half jaar bij Marleen. Basiscursus 1 is binnen... en met de agilitytraining is Hendrik met veel enthousiasme van start gegaan. Zij aanpassing in het leven in de stad met al zijn verleidingen (zoveel leuke mensen die begroet moeten worden) is met sprongen vooruitgegaan. Inmiddels is Hendrik in het Nederlandse stamboek ingeschreven.

Marleen en Hendrik ontmoette ik in september in Frankrijk tijdens de clubmatch. Een opvallende hond zonder meer. Hij werd 3e Exc. Heel knap. Onlangs zijn de heupen en ellebogen van Hendrik gerontgend. Hiepho HD-A. (ED uitslag volgt). Binnenkort gaat Hendrik de aanlegtest bij de schapen doen. Voor 2015 staan er 2 huwelijken gepland (ja zo gaat dat met mooie hondenmannen ).

Update januari 2016: Hendrik slaagde voor zijn aanlegtest bij de schapen... en Hiepho riepen wij voor de HD uitslag. Helaas bleek bij het rontgenen van de rug dat Hendrik spondylose heeft. Dat was een enorme schok. De 2 huwelijken zijn daardoor niet doorgegaan. Gelukkig heeft Hendrik niet veel pijn en kan hij zelfs nog zijn agilitytrainingen voortzetten.. en presteert hij op de wintercompetitie verrassend goed.