L-nest Week 5

3 maart 2015 (4 weken en 2 dagen)

Afgelopen zaterdag was het dan zover...de pups mochten het buitenleven gaan proeven. Daar bleek ik meer verheugd over dan de pups zelf. Die vonden het maar zozo. Het was weliswaar zonnig maar er stond ook een straf windje op het terras. Bobbie vond het ook spannend want die liep haar kroost al cirkelend bij elkaar te houden. Wij hielden de eerste sessie dan ook kort. Zondags gingen ze al wat langer. Het eten werd buiten geserveerd... zo kreeg buiten gelijk een heel nieuwe dimensie.  Inmiddels hebben ze er een hele lange dag doorgebracht. Spelen werd afgewisseld met slapen. Heerlijk opgestapeld met zijn tienen in het hondenhuisje. Zo nu en dan glipte er een pup mee naar binnen. En daar wachtte oma Dido de verdwaalde pup vreugdevol op. 

Pups eten nu volledig vast. Bobbies melkwinkeltje is uitverkocht. Bobbies moederlijke zorg blijft echter onverminderd.  Ze komt - van waar dan ook - aangesneld om onenigheidjes te beslechten, ze leert dat drinken aan de tepels ongewenst is.. kortom ze is bij korte beurtjes aanwezig en onzichtbaar sturend.

Je ziet een beetje de belhamels, de ondernemers, de overdenkers in de groep... de slimmeriken, de knuffelaars en de op je af stormende types. De dames zijn wat vocaler dan de heren. Zo hebben wij meisje oranje tijdelijk tot Lady Gaga gedoopt. Haar wowwow wowiewo is fenomenaal.

Dyson is nu hij van de drank af is... de grootste groeier van de groep. Hij is zijn achterstand duidelijk aan het inhalen. Zijn voet is bijna onzichtbaar ietsje anders. Lopen en rennen kan hij net zo goed / beter dan zijn broers.

Wij houden ze goed in de gaten om te kijken hoe ze zich verder gaan ontwikkelen.

Jaaps aktiviteiten zijn doorgaans met veel geluid (machines van de werkplaats)... na 2 dagen was dat al niets bijzonders meer... Alles wat nu langsrijdt of op ze af komt hoort erbij... Mams houdt de boel wel in de gaten.

Samen met mijn nicht Marijn (die "oom Faido met Frasays flair" heeft) maakte ik een plan voor de fotoshoot. Met zijn tienen op een rij... dat moest ons toch wel lukken?

Geert (het andere baasje van Faido) ging samen met Jaap aan de slag om het grote puppiepark op te bouwen. Daar gaan de pups vanaf volgende week naar toe als de wereld weer groter en uitdagender mag en moet worden.

 

 

 

 

Huize Pronk wordt wakker... (geluid bijstellen!)

Aan het begin de van de dag.. ontbijten in de frisse ochtendbries.

Namiddag..