Faido met Frasnay's flair

Faido woont bij Marijn en Geert in Noord Brabant. Faido trainde vanaf zijn 1e jaar regelmatig bij de schaapskudde om het hoeden (grenslopen) te gaan leren. Ondanks vooruitgang en plezier besloot Marijn dat praktijkspeuren praktisch meer haalbaar is.  Er wordt nu volop en vaak een spoor gelopen. Daarnaast wordt er wekelijks getraind voor dogdance. Een aantal diploma's prijken al op de schoorsteenmantel. Een beetje lui in je mand liggen is er voor hem niet bij want de bossen zijn dichtbij. Marijn gaat ook graag ook met hem fietsen. Wat een geluk dat Marijn en Geert regelmatig naar Frankrijk komen.. zo kan ik uit eerste hand vertellen wat een ontzettend vriendelijke en vrolijke hond hij is.

Beste resultaat op een show was 2e uitmuntend Res.CAC. Hij is beschikbaar voor de fokkerij. Zijn heupen en ellebogen zijn gerontgend.. HD-A en ED-0. Zijn rug is zonder gebreken (rontgen van februari 2015) Update juni 2015: Faido heeft inmiddels 1x gedekt. Zijn eerste bruid is Aika's Mysterie Devil Rising Sun. Er zijn in mei 2015 3 pups geboren.

Meer over Faido op zijn website. en bij beschikbare reuen

 

Falco met Frasnay's flair

Falco woont in de Elzas bij Roxane en Olivier. Sinds kort deelt hij de liefde en aandacht van zijn bazen met baby Adrien. Falco was begonnen met Mondioring. Niet alle onderdelen pasten bij hem. Nu doet hij aan pistage (speuren). Hij heeft hiermee al een paar brevetten gehaald. Succes op een aantal exposities had Falco ook: hij is Frans Kampioen. Falco is ook beschikbaar voor de fokkerij. Hij is al een keer vader geworden. (5 reuen, 2 teven. moeder van het nest is I am the Flama of crazy stripes) Inmiddels heeft Falco de status van coté 4 étalon recommandé. (in Frankrijk krijgen fokdieren "punten" op basis van gehaalde prestaties/testen. Falco heeft 4 punten (van de 6) en is 'aanbevolen reu' ).

Ferro-Flinck met Frasnay's flair

Ferro roepnaam Flinck was tweeenhalf jaar onze eigen hond. Wij trainden wekelijks het mantrailen en voorzichtig maakten wij een begin met  het werken bij de schapen. Nu woont hij in Dronten bij Rene en Willa. Hij heeft een druk programma. Hij heeft zijn VZH diploma gehaald. Hij traint nu Gedrag en Gehoorzaamheid. Hij heeft hierbij al een aantal certificaten binnen. Naast G en G zijn René en Flinck bezig met praktijkspeuren.

Flinck, René en Willa zijn heel vaak van de partij als er een Hollanderwandeling wordt georganiseerd. En dan mag ik elke keer horen hoe lief IEDEREEN Flinck vindt...


Flamme Argentée met Frasnay's flair

Flamme doet aan speuren, het recherche utilitaire / mantrailen.

Flamme heeft inmiddels al veel shows gedaan en is daarbij vele keren 1e Excellent geworden, 2x beste jeugd en heeft 4x Best of Breed achter haar naam mogen zetten. Flamme gaat in de herfst van 2013 naar de knappe Apart vom Knappstupperhof. Als de ontmoeting slaagt krijgt Flamme aan het eind van 2013 haar pups die de naam la Flamme d'Eros zullen dragen.

Flamme heeft een eigen website..

 

Flink met Frasnay's flair

Flink woont net onder Parijs. Hij heeft een superrol als familiehond. Zijn beste showprestatie was op de Regionale Elevage van de Franse rasvereniging. 1e Excellent en Beste Reu.

Floep met Frasnay's flair

Floep woont bij Marijke. Daar maakt ze elke dag lange wandelingen in de Soesterduinen (en gaat ze mee op vakantie in de Ardennen of zie je haar voorin de kano op de plassen rondom Loosdrecht). Floep heeft een jaar lang getraind bij de schaapskudde in Zeeland. Marijke en Floep beoefenen elke week het praktijkspeuren. Ook bij de jachttraining maakt zij als enige Hollandse herder enorm veel vooruitgang.  Beste showresultaat 1e Uitmuntend jeugdklas op de Clubmatch van 2011.

Foxie met Frasnay's flair

Foxie lijkt als twee druppels water op haar moeder Dido. Ze is al net zo dol op water. Gelukkig neemt Brigitte haar zo vaak als maar mogelijk is mee naar de zee. Daar zwemt Foxie krachtig in de "hoge" golven. Na het doorlopen van alle pupcursussen is Foxie sinds kort in het bezit van haar CSAU diploma. Een diploma waarmee je toegang hebt tot diverse discplines. Foxie traint voor het behalen van haar obeissance brevet. (GG1). Voor de fun pikken ze zo nu en dan wat behendigheidslessen mee.

Sinds april 2015 deelt Foxie de aandacht van Brigitte met neefje Lasko met  Frasnay's flair.

De twee kunnen ontzettend goed met elkaar opschieten....

Friek met Frasnay's flair

Friek is begonnen bij zijn half broer Edo op de geitenboerderij in Frankrijk. In plaats van stevig doorwerken maakte hij van het werken een dolle boel. Hij werd ontslagen ... maar er werd een goede regeling getroffen. Voor hem werd een lieve goede bazin in Noord Brabant gevonden. Friek en Marjo wijken nooit meer van elkaars zijde. Ook zo fijn: wij zien Friek regelmatig.. hij weet Marjo telkens weer over te halen om vakantie in Frankrijk te komen vieren. Tuurlijk wordt ook Edo bezocht. Samen maken ze er dan weer een ouderwets dolle boel van op het erf rondom de boerderij.