Nieuws Archief 2013-2015

21 juni 2015

Vandaag was er de Kampioensclubmatch van de NHC O.a. voor die gelegenheid was ik in Nederland. Ik had namelijk de eer om Dyson voor te brengen. Hoewel zijn keurrapport jubelend en lovend was, was het eindresultaat toch een WB. Weinig Belovend. Erbij stond dat dat vanwege zijn voetje was. Endor mFF werd 4e met een uitmuntend... hiepho! Ook heel fijn was het weerziens met Hendrik en pupje Laska.


Dyson vlak voor zijn operatie. Fenny kijkt hier wel een beetje bezorgd... maar het is gelukkig erg voorspoedig verlopen.
Dyson vlak voor zijn operatie. Fenny kijkt hier wel een beetje bezorgd... maar het is gelukkig erg voorspoedig verlopen.

13 mei 2015

 

Vandaag is Dyson in het dierenziekenhuis van Tilburg aan zijn voet geopereerd. Geen sinecure voor zo'n kleine "man". Aan het eind van de dag mocht ie alweer mee naar huis. (en gelijk praatjes he?) Zijn huis is bij Fenny en Tony, Rendor en Fleur.

 

 

ook op 13 mei 2015... Faido werd voor de eerste keer vader. Janis in Duitsland beviel van 3 gezonde pups. Twee teefjes en een reutje.

14 maart 2015

Faido met Frasnay's flair had vandaag een serieuze date met zijn Duitse vriendin Aika's Mysterie Devil Janis Rising Sun.  Als het allemaal is gelukt zullen er medio mei pups geboren bij kennel of Magic Wilds in Duitsland.

 

1 februari 2015

Feestvreugde in huize Pronk.

De pups van Bobbie x Lex zijn na een voorspoedige bevalling geboren. Bobbie en haar 10 pups (6 reuen en 4 teven) maken het zeer goed.  

31 december 2014

Aan Bobbie is op de 29ste dag na de eerste dekking nog niets te zien en te merken. Ze is als altijd wakker, levendig en slank als een dennennaald. De echo zal moeten uitwijzen of de dekking werkelijk geslaagd genoemd mag worden. Bij de dierenarts verschenen er floep, floep, floep.. zo een aantal vruchtblaasjes met kloppende hartjes in beeld. Mooi moment..

Bobbie is drachtig. Rechtsboven op het scherm is een zwart vruchtblaasje met embryo te zien.

13 december 2014

Flamme Argentée met Frasnay's flair bevalt van 7 pupjes. Eentje redt het helaas niet. Op de foto zijn ze al wat ouder... moeder Flamme en kinderen maken het uitstekend.

9 december 2014

Begin december reisden Bobbie en ik naar het hoge Noorden van Nederland. Wij hadden een belangrijke missie.

Bobbie is op 2 en 4 december gedekt door Lex van de 's Gravenschans. Een dekking als uit een boekje.. eerst samen spelen en dollen, toen het koppelen om tot slot nog even over de dijk te buitelen. Over een maand zullen wij meer weten.

Hendrik met Frasnay's flair laat zich goed bekijken door de keurmeester.
Hendrik met Frasnay's flair laat zich goed bekijken door de keurmeester.

21 september 2014

Hendrik, Falco en Bobbie deden mee aan de Nationale Elevage van de Berger Hollandais Club de France. De reuen hadden mevrouw Bakker-van de Woestijne als keurmeester.  Bobbie werd gekeurd door monsieur Karcher. Hendrik werd 3e Excellent in de open classe, Falco 4e met een tres bon in de werkhondenklasse.. en ons Bobbie 4e Excellent in de open klasse teven. Tevreden over het weerziens met 'mijn" honden en hun eigenaren, de  vele sympathieke ontmoetingen en over de resultaten keerden wij weer huiswaarts.

Bobbie heeft geen aanmoediging nodig om te gaan spelen, te apporteren of what ever.. je vraagt het.. zij doet het.
Bobbie heeft geen aanmoediging nodig om te gaan spelen, te apporteren of what ever.. je vraagt het.. zij doet het.

20 september 2014

Tijdens de Nationale Elevage (clubmatch)  van de BHCF (Franse rasvereniging) werd ook een gedragstest georganiseerd. Bobbie deed ook mee. Wat ik al wist - Bobbie is een ongecompliceerde hond die ontspannen en blij contact maakt.. en van een schot op 8 meter niet onder de indruk is...

Falco pistage francais (piste libre)
Falco pistage francais (piste libre)

30 augustus 2014

Falco met Frasnay's flair behaalde bij het sportspeuren (pistage francais en échelon 2) een 3e plaats met een excellent en 186.5 (200) punten. Keurmeesters  Mr. M Giselbrecht en Mr M. Pottin. Wat een geweldige prestatie...

01 juni 2014

 

Endor met Frasnay's flair doet aan hogeschool werk.. kan je wel zeggen.

Hij haalde samen met Fenny zijn gedrags en gehoorzaamheids Brevet B met een Uitstekend. Super gedaan.

29 mei 2014

Hendrik met Frasnay's flair was ingeschreven op de Joe Kat Show in Zwolle.

Hij behaalde een  prachtresultaat. tussenklasse 1e Uitmuntend, CAC, BESTE REU.

 

 

pupje 1 is net geboren...
pupje 1 is net geboren...

26 maart 2014
E'saia met Frasnay's flair heeft 2 puppies! Een reutje en een teefje. Hoera!

 

Falco laat met trots zijn tanden zien.. een compleet scharend gebit..
Falco laat met trots zijn tanden zien.. een compleet scharend gebit..

16 maart 2014

Falco met Frasnay's flair behaalde in Offenberg weer een CACS / CACIB punt met een 1e excellent in de open klasse.

Bob werd BOB in Bourges
Bob werd BOB in Bourges

15 februari 2014

Bob (Heloise-Bobbie met Frasnay's flair) wordt alsmaar mooier.. dat vinden wij niet alleen hier thuis maar dat vond men kennelijk ook tijdens de CACS in Bourges. Bobbie kreeg een mooi keurrapport en werd Best of Breed of zoals dat hier in Frankrijk heet Meilleur de race.

Foxie haalt haar brevet G en G (gedrag en gehoorzaamheid)
Foxie haalt haar brevet G en G (gedrag en gehoorzaamheid)

januari 2014

 

Brigitte en Foxie met Frasnay's flair  hebben de smaak te pakken. Na eerder haar CSAU te hebben gehaald nu het brevet G en G. Inmiddels is Foxie begonnen met het vervolgprogramma van G en G.

speurdiploma voor Rendor
speurdiploma voor Rendor

30 december 2013

Ook Rendor (Endor met Frasnay's flair) heeft zijn 1e speurdiploma binnen.. Van harte gefeliciteerd Fenny en Rendor... op naar de volgende.

Hendrik en Bas tijdens het wennen in Frankrijk
Hendrik en Bas tijdens het wennen in Frankrijk

5 december 2013

Vandaag is Hendrik - die 3 maanden bij ons terug was - met zijn nieuwe baas naar Nederland vertrokken. Het waren 3 prachtige maanden waarin wij ongelofelijk hebben genoten van een heel bijzondere lieve reu. Hendrik krijgt een Hollandse herder vriend in zijn nieuwe huis en een heel fijne lieve baas die met hem behendigsheidstrainingen - en wie weet ooit - behendigheidswedstrijden gaat doen. Wij wensen Marleen een heel gelukkige tijd met Hendrik.

 

 

certificaat G en G gevorderden en een voor het speuren
certificaat G en G gevorderden en een voor het speuren

1 december 2013

Ongelofelijk die Flinck en René. Twee certificaten op een dag. Eentje is voor het G en G gevorderden en de andere is Flincks eerste speurcertificaat. Hiepho voor beiden.

3 november 2013

Excellent, CACS/CACIB, meilleur de race (Best of Breed) voor Falco met Frasnay's flair in Metz, de 3e november. Keurmeester (nog even vragen/nazoeken). Merci Roxane... felicitations..

Flinck is 8e van links (echt waar)
Flinck is 8e van links (echt waar)

28 september 2013
Ferro-Flinck heeft vandaag zijn VZH (verkeer zekere hond) diploma gehaald. Van harte gefeliciteerd René en Flinck. Jullie zijn een prachtige team. Succes met het G en G programma.

22 september 2013

Een heerlijke dag gehad tijdens de Nationale Elevage in Saint Martin du Tertre. Een debuut voor Hendrik op een hondenshow. Hij deed het fantastisch.  Hij werd 3e excellent in de jeugdklas. Bobbie werd 2e excellent. Halfbroer Falco deed mee in de werkhondenklasse. Hij werd daar 1e excellent. Later kreeg hij nog zijn Res.CAC.

Tevreden huiswaarts gekeerd met de allermooiste (liefste en leukste)honden van de wereld. Veel mensen gesproken. Het was een mooie dag.

8 september 2013

In Nevers was er dit weekend een CACIB exposition. Bobbie was ingeschreven in de jeugdklasse. Ze werd met een prachtig keurrapport 2e Excellent. Keurmeester. J.C. Larive.

31 augustus 2013

Falco was erg bezet deze maand. Vandaag deed hij mee aan de Championnats d'Alsace de pistage francais. (speuren) Na een parcours piste libre (vrij)  en piste en longe (lange lijn) werd hij 2e excellent met 167 punten. Bravo voor Roxane en Falco.

voor de gelegenheid een collage van Bobbie... 4 weken en 12 maanden
voor de gelegenheid een collage van Bobbie... 4 weken en 12 maanden

28 augustus 2013

Hiepho in de gloria.. onze H-tjes zijn vandaag 1 jaar geworden. Gefeliciteerd met Huckleberry, Hasienna, Hendrik ... onze eigen Heloise Bobbie kreeg al extra knuffels.

 

Op deze dag haalden wij Hendrik weer terug.

Falco 3e ZG op de Clubmatch in Luxemburg
Falco 3e ZG op de Clubmatch in Luxemburg

25 augustus 2013

CACIB in Strasbourg: Falco werd 2e Exc. keurmeester: ....

Van harte gefelciteerd Roxane!

17 augustus 2013

Tijdens de clubmatch in Gasperich in Luxemburg werd Falco 3e met een ZG in de open klasse reuen. keurmeester J. Wauben.

 

14 augustus 2013
Een derde diploma alweer voor Marijn en Faido met Frasnay's flair. Tijdens het examen dogdance voor gevorderden gaven ze een bijna perfecte show weg op het nummer "Bicycle race" van Queen.

Knap gedaan...

3 juli 2013

Hiep hoera de F-jes zijn 3 jaar.

Foxie en haar welverdiende blingbling
Foxie en haar welverdiende blingbling

29 juni 2013

Felicitaties voor Brigitte en Foxie met Frasnay's flair. Zij behaalde op 29 juni haar SCAU. Dat staat voor Certificat de Sociabilité et d'Aptitude à l'Utilisation.

Een test die vergelijkbare  onderdelen heeft als de Nederlandse test voor Verkeers Zekere Hond.

 

 

 

Vandaag is het ook 8 jaar geleden dat Dido werd geboren.

21 juni 2013

Hiep hoera! E-nest is vandaag 4 jaar.

(Endor kreeg voor deze gelegenheid een supersonische kluif)

16 juni 2013

Kampioensclubmatch georganiseerd door de Nederlandse Herdershonden Club; keurmeester Mark Wibier.

Huckleberry en onze Heloise-Bobbie werden in de jeugdklasse allebei

1e Uitmuntend.

9 mei 2013

Falco met Frasnay's flair heeft de mooie I am the Flama of Crazy stripes gedekt. Van ons F-nest is hij de eerste die voor nageslacht gaat zorgen.

1 april 2013

Voor Flinck zochten wij een beter passende situatie. Vandaag reist hij met zijn nieuwe baas naar Nederland. Het afscheid valt zwaar maar wij voelen ons goed over deze nieuwe fase voor Flinck.

17 maart 2013

internationale expo in Montlucon, keurmeester: J.  Kerfriden.

 Bobbie was ingeschreven in de puppieklas (6-9 mnd). Een prachtig keurrapport en een "très prometteur" (erg veelbelovend) als resultaat.