Bobbies Blog: de bevalling

Al heel snel nam haar instinct het over....
Al heel snel nam haar instinct het over....

1 februari 2015

De avond voorafgaand aan de bevalling begon Bobbie onafgebroken te hijgen en diep te zuchten. Zo nu en dan groef ze verwoed in haar lappen van de werpkist. In de nacht werd dit gedrag steeds heftiger.. Wij deden geen oog dicht, ook al omdat Bobbie heel vaak naar buiten wilde voor een plas (en om een geschiktere werpplek te zoeken) Om kwart voor 8 zag ik haar buik samen knijpen... 10 minuten later kwam onder begeleiding van een heel harde gil de eerste reu naar buiten. Later bleek hij 420 gram te wegen. Bij deze eerstgeborene was Bobbie even in verwarring maar al heel snel nam haar instinct het over.  De een na de andere volgde. Er zat telkens wat tijd tussen. Dat gaf ook mij de gelegenheid om elk pupje goed te bekijken en te wegen. Bij pup nummer 6, het kleinste reutje van 228gr bleek zijn ene voorpootje wat klem te hebben gezeten.

Om 13.55 uur werd de laatste geboren. Wat een ontzetting toen bleek dat hij niet meer leefde. Wij hebben hem begraven nadat wij aan hem de naam Lenn hebben gegeven.

Zo aan het einde van de middag begon Bobbie zich comfortabel te installeren.. haar kinderschare aan haar tepels. Een hele geruststelling om te weten dat alle pups het kostbare biest binnenkregen.