N-pups jeugd - reuen

 

Narrow Escape met Frasnay's flair; roepnaam: Narrow

Frankrijk

Narrow woont in de omgeving van Bordeaux (Frankrijk). Naast lid van het gezin mag hij overdag iedereen die de manege van de eigenaar bezoekt welkom heten. Wennen aan de paarden stond dan al heel snel op het programma. Als puppie bij ons leek hij volkomen zwart maar nu hij groter wordt verschijnen er zowaar ook lichte plukjes vacht.

mei 2018. Narrow maakt het goed. Is een sociale blije hond (volgens zijn eigenaren is het niet eenvoudig om Narrow langs mensen en  honden te gidsen.. iedereen ziet eruit om gekust te worden... en dat doet hij dan ook heel graag). Hij mag bijna overal mee naar toe..maar op de boot mee is favoriet. Hij is waaks.

Elke avond begeleidt hij zijn baas als die de paarden van wei naar stallen brengt.. hij vermaakt zich prima in de stallen.. en gedraagt zich heel netjes.


Nordic Runner met Frasnay's flair; roepnaam: Orfeo

Liechtenstein

Orfeo heeft het leven van zijn eigenaren op een positieve manier op zijn kop gezet.. een levendige, energieke hond. Hij gaat mee naar de pupklas en heeft al wat lesjes mantrailing gehad.. zijn neus is supergoed.

mei 2018: inmiddels is Orfeo geheel weer hersteld na zijn operatie aan zijn rechterschouder. Een splintertje kraakbeen deed hem pijn zodat hij ging manken.

Hij is een heel blije sociale hond, dol op ballen en sinds kort op zijn nieuwe jachthond buurmeisje.

 

 


 Numero - Quattro met Frasnay's flair; roepnaam: Quattro

Belgie

Van Quattro's avonturen worden wij wekelijks (en soms nog frekwenter) op de hoogte gehouden. Hij is energiek en doldriest. Binnenshuis is daar olifantje om mee te spelen of soms de poes...  Voor hem werd een heuse puppieshower georganiseerd. Racen door het bos, spelen met andere honden..zijn leven is een groot feest.Binnenkort gaan de eerste speurlessen van start.. en hij mag ook een keer workshoppen bij de schapen van de graaslinies in Groede. Van de brieven die Quattro ons zelf schrijft liggen wij regelmatig in een deuk..Wij leren veel nieuwe gekke woorden van hem. Zoals Wakeboeboe doen.... ik weet niet eens of hij dat dan goed kan.. even vragen binnenkort. Ondanks vijver in de tuin en regelmatige strandwandelingen is Quattro niet van plan verder dan zijn voetjes het water in te gaan.  Wij begrijpen uit de brieven dat Quattro de zon, de maan en alle sterren is voor zijn baasje. En dat maakt ons nou ook heel gelukkig.

Quatro heeft in december kennis gemaakt met de schapen van de Graaslinies. Een enerverende ervaring.. zeker voor zijn jonge koppie. Als ie wat ouder is mag hij zeker nog een keer terug. Voorlopig mag hij zijn neus gebruiken voor het detectiewerk.. dat vindt ie geweldig leuk...


 

Newton's Laws met Frasnay's flair; roepnaam: Newton

Nederland

Newton met zijn stevige kaken die hij graag even lekker in je arm wil zetten.. dat deed hij als klein puppie al.. en met 4 maanden lukt het hem zo nu en dan ook nog wel. . Pakwerk zou wel iets voor hem zijn.. maar dat zien zijn baasjes niet zitten. Speuren mogelijk wel. Hij groeit als kool... zijn eigenaar denkt dan ook dat hij een grote kerel gaat worden. Geen wonder dat hij zoveel uren wil slapen.. wat niet betekent dat hij uitslaapt... nee, Newton zoekt zijn mandje op zodra de schemer inzet.

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen.. vooral met nieuwe plannen. Zo zit Newton op speurles (dat gaat gelijk van super natuurlijk) en op gehoorzaamheid. Een talentvolle jongen...

 

Newton heeft zijn fokgeschiktheidscertificaat gehaald bij de Vereniging voor Hollandse herders. 

 

 


Norwegian Wood met Frasnay's flair; roepnaam: Beer

Belgie

Van Beer krijgen wij heel vrolijke video's waarin hij rondrent en -buitelt.(videos krijg ik hier - zo spijtig -niet geplaatst krijg). Zijn harige huisgenoten, Nora de Mechelaar, Storm en Winter de Border Collies vinden hem zeer geschikt als hij maar respectvol blijft. Zijn eigenaar wil graag met hem gaan speuren. Dogdiving (of Dockdiving) is ook eens genoemd en als Beer meer uitgegroeid is ook met Nora samen voor de step.

De mensen van Beer zijn dol op wildkamperen … dus voor Beer en zijn hondenvrienden is dat dolle pret. Soms staan ze dan bij een riviertje... waar Beer tot zijn buik in wil.... zwemmen tot nu toe niet. Wel modderbaden.. en net als een paar broers e nzussen iets met bananen.. (in de oren haha).

Een proefles agility gedaan maar liever wachten zij daarmee nog even.. maar speuren kan al wel... en dat gebeurt dan ook regelmatig.