Dido van de Molengors

Dido als model... (aan haar oogjes is te zien dat dit niet het allerleukste klusje is.. stilliggen en in de camera kijken daar houdt zij niet zo van) foto mei 2017.
Dido als model... (aan haar oogjes is te zien dat dit niet het allerleukste klusje is.. stilliggen en in de camera kijken daar houdt zij niet zo van) foto mei 2017.

Geslacht:          

Geboren:                

Varietiet:               

Kleur:  

Hoogte:

Gewicht:                  

HD uitslag:            

Norbergwaarde:   

L.O.F                      

DNA                         

Werk/sportakt.:   

Werk/sportres.:   

Gedragstest:           

 teef

29 juni 2005

korthaar

goud gestroomd

58cm

25kg

AA

38

LOF 2112/302 voorheen NHSB 2566182 

bekend en opgeslagen

eerst mantrailen.. is praktijkspeuren geworden

uithoudingsvermogen test

test aptitude au naturel (TAN) = positief


Karakter

 

Dido van de Molengors is op 29 juni 2005 geboren samen met nog 5 broertjes en zusjes.

Ze leerde razendsnel, was nieuwsgierig en oplettend. 1x “nee zeggen” was genoeg, liep ons achterna, deed voorbeeldig als wij gasten hadden en vond alle andere dieren geweldig interessant. De grote exemplaren (ezels) werden met respect begroet, de kleintjes (kippen) prikkelden soms tot achterna sjezen.

In haar beginjaren hadden wij ook 3 dwerggeiten die zij moeiteloos en met groot genoegen hoedde.

Over haar hebben wij geen lijst van sensationele verhalen en slechts een enkele spannende anekdote. Zij kwam in ons leven en maakte en maakt ons blij met haar aanhankelijkheid, haar constante vrolijke humeur, vriendelijkheid, haar sportieve aard. .

Ze was als pup al reuze gemakkelijk en zij voegt zich nog steeds naadloos naar onze bezigheden.In alledaagse situaties blijft ze rustig en ontspannen. Bij het zien van haar balletje verandert ze van zacht meegaand in fel en meedogenloos.

Dido begroet iedereen vriendelijk enthousiast maar heeft ook een paar keer laten merken dat onduidelijke types beter op afstand kunnen blijven.

Familie, vrienden en bezoek mogen rekenen op haar lieftallige knuffels (gepaard met heel vette lebbers). Ze is een aanminnig typje, onze Diet.

In het water rondzwemmen en balletjes ophalen zijn geliefde bezigheden  en aha… hier dan toch een minpuntje..in haar jonge jaren sjeesde ze graag achter de reeen aan.

Haar eerste succes in de jacht was toen ze 7 maanden was... doldriest schoot ze achter een groepje wild zwijnen aan.. die natuurlijk op zoveel bravoure de sprint inzetten.  

Nu is ze dame op leeftijd.. ze ziet de hertjes wel.. maar ze hoeft niet meer zo nodig.

Naast de fiets draven doet ze graag en kan ze goed.. Zo deden wij in 2008 een uithoudingsvermogentest van 20 km. Nu is ze ruim 11 jaar... lekker een stuk draven naast de fiets vindt ze nog steeds heel erg leuk.. en ze beschikt nog steeds over een heel goede conditie. Heel regelmatig doen wij aan praktijkspeuren.. Ze is dan erg enthousiast, piepelt en blaft van werkzin. Uit pure doldriestheid mist ze nog wel eens een afslag.. wij gaan stug door met trainen. 

Dwalen en struinen door de bossen, over hoge stammen springen en door riviertjes sjouwen zijn voor ons dagelijkse kost. Eenmaal weer thuis is zij rustig met altijd een wakend oog en oor.

Ook schreven wij Dido een paar keer in voor een hondenshow. Dat was geen plezier voor ons beiden... en de hoogste lof was een keer een U-tje... Ons Diet is wat robuust gebouwd met een dito hoofd... Ze is meer type stoer dan type prinsesje.

Dido werd 3 keer moeder. Zij bleek een ontspannen moeder, tolerant maar strict voor haar pups en genereus naar pupbezoek.

Uit Dido's derde nest hielden wij dochter Bobbie...

 

 

Stamboom van Dido

(voor vergroting afbeelding aanklikken)