Over ons

Dido, Tom, Brenda en Flinck
Dido, Tom, Brenda en Flinck

Wij zijn Jaap en Brenda Pronk. Wij verruilden ons leven in de Randstad voor een leven op het Franse platteland, nu zo'n 16 jaar geleden.

Wij verhuren 2 vakantiehuizen waarin honden van harte welkom zijn.

Ons eerste huisdier van Jaap en mij samen was Tom, onze Labrador. Door hem werden wij geinspireerd hondengedrag beter te leren begrijpen. Dat wij daardoor binnen de kortste keren helemaal “into dogs” zouden raken, wisten wij toen nog niet. Uiteindelijk resulteerde de wil om hondengedrag en -taal beter te begrijpen én over te gaan dragen aan anderen in een opleiding kynologisch instructeur.

Jaap en pupje Bobbie
Jaap en pupje Bobbie

Bij mij (Brenda) was vroeger thuis een Hollandse herder ruwhaar - Ciska van het Eindegooi - genaamd. Ik herinner mij het eindeloze spelen en wandelen. Toen al vond ik het geweldig leuk om haar van alles te leren. "Ooit, op een dag wil ik ook een Hollandse herder."  Ooit duurde lang... maar de Hollandse herder kwam er wel. Jaap vond daarbij de korthaar het meest aansprekend (en ik stemde daar mee in) maar ooit hoop ik ook op een ruwhaar erbij. (Al ben ik bang dat dit keer ooit ook weer heel lang zal duren).

 

Mantrailing Bobbie en Flinck
Mantrailing Bobbie en Flinck

Waar één hond is, kunnen er zeker ook wel twee. En die tweede hond werd de langgekoesterde droom van een Hollandse herder. 

Ruim 11 jaar geleden kwam Dido van de Molengors in ons leven. Een spicy, vriendelijk en aktief teefje. Wij wilden ooit van haar een nestje… en dat gebeurde ook… ze kreeg er zelfs 3.

Wij hielden uit haar tweede nest een reu, Ferro-Flinck met Frasnay’s flair (Flinck). Hij bleef 2½ jaar bij ons maar in april 2013 droegen wij hem over aan twee heel lieve bazen in Nederland.

Uit Dido's laatste nest hielden wij een teefje, Heloise-Bobbie met Frasnay’s flair (Bobbie). 

 

Naast wandelen en draven naast de fiets en zwemmen/spelen in de tuinvijver is praktijkspeuren met Dido en Bobbie een geliefde aktiviteit.

Met Dido heb ik een klein beginnetje gemaakt met het leren schapenhoeden.. wij kregen zelfs eigen schapen. Bekende beginnersfouten gemaakt.. maar nu dan toch met Bobbie zeer serieus en goed bezig.  In mei 2016 is het gewenste examen - de FCI Herding Working Test - Traditional Style - gehaald. Nu gaan wij trainen voor onze eerste trial - de IHT 1.

Oktober 2016 hebben onze 1e IHT-1 gelopen.. wat een geweldige ervaring was maar niet het beoogde resultaat gaf. Volhouden en doorgaan...